Gündem

'Ben eşimin işini bilmem'

FETÖ'nün akademik yapılanmasına ilişkin, aralarında profesörlerin de bulunduğu 45 akademisyenin yargılandığı davanın ilk duruşmasında 8'i tutuklu 10 sanığın savunması tamamlandı. - Anadolu Ajansı

'Ben eşimin işini bilmem'
13-02-2017 23:17

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), akademik yapılanmasına ilişkin İstanbul Üniversitesine yönelik, aralarında profesörlerin de bulunduğu 13'ü tutuklu 45 akademisyenin yargılandığı davanın ilk duruşmasında, 8'i tutuklu 10 sanığın savunması tamamlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda yapılan ilk duruşmaya, 12 tutuklu sanık ile 29 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı Cem Karacan, hakkında yakalama kararı bulunan firari sanıklardan Yrd. Doç. Dr. Erol Önen'in Edirne'de yakalanıp, tutuklandığını ve duruşma salonunda olmadığını bildirdi. Böylece dava kapsamında tutuklu sayısının 13'e yükseldiği belirtildi.

"Ben eşimin işini bilmem"

Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Yrd. Doç. Dr. Dilek Selek, Bankasya'da bulunan hesabını, eşine yardım amaçlı açtığını öne sürerek, "Ben eşimin işini bilmem, bir firmada çalıştığını biliyordum. Kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nda bulunduğunu bilmiyordum." iddiasını dile getirdi.

"1 dolar, oğlumun askerlik kutlamasından kaldı"

Tutuklu profesör Ferah Armutçu ise "Delil olarak sayılan 1 dolar, oğlumun askerlik kutlamasından kaldı, bilgisayar çıktıları eşimin çantasından çıktı. Çalışmış olduğum yerler dolayısıyla Bankasya'da hesap açtım." ifadelerini kullandı.

'Bylock' film ve uygulamalarda uzantılı olarak inmiş olabilir"

''ByLock'" kullandığı öne sürülen tutuklu öğretim görevlisi Halim Taşkaya da kendisine telefonundan "ByLock" kırıntılarının bulunduğunun söylendiğini ifade ederek, "Ben 'Bylock'u kurmadım, yüklenmesine izin vermedim ve bu programla kimseyle görüşmedim. Film ve uygulamalarda uzantılı olarak inmiş olabilir." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını tamamlaması için duruşmayı yarına erteledi.

Muhabir: Mustafa Hatipoğlu, Muhammed Enes Can, Murat Kaya

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER