Ekonomi

BDDK'dan çok önemli karar: Mobil Bankacılık uygulamalarına şifresiz girilemeyecek

Mobil bankacılık uygulamalarına girişi kolaylaştıran şifresiz giriş özelliği BDDK'nın aldığı kararla 1 Ocak'tan itibaren kaldırıldı.

BDDK'dan çok önemli karar: Mobil Bankacılık uygulamalarına şifresiz girilemeyecek
02-01-2016 07:02

Mobil bankacılık uygulamalarına kolaylık olması amacıyla konulan şifre hatırlama ya da hızlı erişim gibi özellikler son zamanlarda kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edilmeye başlanınca BDDK çok önemli bir karar aldı.

Bankacılık işlemleri için geliştirilen mobil uygulamalar hayatı oldukça kolaylaştırıyor. Çoğu zaman para gönderme ve bakiye öğrenme gibi işlemler için kullanılan bu uygulamalara girişte isteğe bağlı olarak bazı menülere şifresiz olarak erişilebiliyor. Kolay bir şekilde işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan bu özellik bazı kötü niyetli kişiler tarafından hırsızlık amaçlı kullanılmaya başlandı ve konu ile ilgili şikayetleri değerlendiren BDDK, bankalardan bu özelliğin 1 Ocak 2016'ya kadar kaldırılmasını talep etti.

Sonuç olarak bugünden itibaren mobil bankacılık uygulamalarına şifresiz giriş özellikleri tamamen kaldırıldı. Bu özelliğin kalkmasıyla sistemin güvenliği dolaylı olarak arttırılmış oldu fakat şifresini unutan kişiler adaptasyon sürecinde biraz uğraşmak zorunda kalacaklar.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER