Genel

Batı Şeria'daki gösterilerde 36 Filistinli yaralandı

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan kararına karşı işgal altındaki Batı Şeria’da devam eden gösterilerin altıncı gününde İsrail güçleri ile Filistinliler arasındaki çatışmalarda 36 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria'daki gösterilerde 36 Filistinli yaralandı
12-12-2017 22:19

RAMALLAH (AA) - ABD’nin Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıyan kararına karşı iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’da devam eden gösterilerin altıncı gününde Ä°srail güçleri ile Filistinliler arasındaki çatışmalarda 36 Filistinli yaralandı.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail askerlerinin göz yaÅŸartıcı bomba, gerçek ve plastik mermilerle iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’nın Ramallah, Tulkerm ve diÄŸer bölgelerindeki gösterilere yaptığı müdahalelerde 36 göstericinin yaralandığı belirtildi.

Batı Åžeria’nın Beytullahim kentinin giriÅŸinde devam eden gösterilere Ä°srail askerleri, göz yaÅŸartıcı bomba, gerçek ve plastik mermi ile müdahale etti.

Filistinli göstericiler ise Ä°srail askerlerine taÅŸlarla ve ateÅŸe verdikleri araba lastikleriyle karşılık vermeye çalıştı.

Beytullahim’in güneyindeki Arrub Filistinli mülteci kampı ile El Halil’in güneyindeki Sair beldesinde de Ä°srail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çatışma yaÅŸandı.

Öte yandan Ä°srail askerlerinin, iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’nın kuzeyindeki Selfit kenti yakınlarında bıçaklı saldırı giriÅŸiminde bulunduÄŸu iddiasıyla ateÅŸ açması sonucu Filistinli bir çocuÄŸun yaralandığı bildirildi.

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yaralanan Filistinli çocuÄŸun Ä°srail’deki bir hastaneye nakledildiÄŸi kaydedildi.

Açıklamada, olayla ilgili ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

Muhabir: Eshat Fırat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER