Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu Program Görevlisi Derya Mutlu, yeni kayıt dönemi hakkında açıklamalarda bulundu. Mutlu, "Batı Avrupa’da, bulundukları ülkelerde Türk Milli Eğitim Sistemi'ne göre, ortaokul mezunu ya da lise dengi bir okul mezunu olmayan, dolayısıyla bir üst öğretime kayıt olma imkanı bulunmayan öğrenci adayları için bu iki programda önemli bir hizmettir. Ortaokul ve lise programlarına kayıt olmak için Batı Avrupa’da yerleşik olmak gerekmektedir" dedi.
“Lisede başvurular internet üzerinden”
Adayların 2017-2018 öğretim yılı için yeni kayıt başvurularını online ortamda www.anadolu-uni.de web sayfası üzerinden yapabileceklerini ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:
"15 Eylül 2017 mesai saati bitimine kadar başvuru çıktısı ve öğrenim durumlarına göre istenen diğer belgeleri Anadolu Üniversitesi'nin Köln'deki Batı Avrupa Bürosuna postayla göndermesi ya da şahsen teslim etmeleri gerekiyor. Adayların İnternet Başvuru sistemine giriş yapmadan, ya da başvuru belgesinin çıktısını imzalamadan, yalnızca denklik belgesi, tasdikname veya diplomayı bir zarfa koyarak göndermeleri halinde ise başvuruları kabul edilmektedir. Bu konuda dikkatli olmalarını öneriyorum" dedi.
Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu Program Görevlisi Serab Kurt, Anadolu Üniversite Batı Avrupa Programları İkinci Üniversite başvurularının 15 Eylül’de sona ereceğini ifade ederek yaptığı açıklamada, "Temeli 1958’de kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin oluşturduğu, 1982 yılında Üniversiteye dönüşen Anadolu Üniversitesi kısa zamanda yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en büyük üniversiteleri arasında ve en iyilerinden biri olarak yerini almış, eğitim öğretim hizmetinde Kuzey Amerika’dan Suudi Arabistan’a kadar hizmet götüren kamu üniversitesidir" dedi.
Kurt, "Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa İkinci Üniversite başvuruları 15 Eylül 2017 tarihinde sona erecek, bu önemli kamu hizmetinden bilgisi olmayan vatandaş, soydaş ve Türkçe bilenlere kesin kayıt tarihini hatırlatmak isterim" diyerek, üniversite kesin kayıt başvuruları hakkında açıklamalarda bulundu.
Serab Kurt, daha önce yüksekokul ve fakülte mezunu olanların, ikinci üniversite kapsamında seçme sınavına katılma şartı olmadan diledikleri bölümlerden birine sınavsız kayıt yaptırabileceklerini belirterek, "Çok iyi bir bölümden mezun olunsa da başka meslekler, başka meraklar ve başka hayallere sahip olma fırsatı Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite programları ile mümkün" dedi.
Batı Avrupa’da yirmi bir değişik program bulunuyor
İkinci Üniversite kapsamında iki yıllık ve dört yıllık toplam yirmi bir program bulunduğu belirtilerek, öğrenci adaylarının bu programlardan birini seçebilecekleri ifade ediliyor. İki yıllık programlar: Dış Ticaret, İlahiyat, Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Medya ve İletişim, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Spor Yönetimi ve Web Tasarımı Kodlama
Dört yıllık programlar: İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi, Felsefe, Tarih ve Konaklama İşletmeciliği.
Kesin Kayıt İşlemleri Online Olarak Yapılacak
Batı Avrupa Programlarının yirmi bir değişik alanda bulunan iki ya da dört yıllık programlarından birine ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırmak isteyen adayların https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/#/bati-avrupa-kayit-turleri bağlantı adresi üzerinden online başvuru yapabilecekleri belirtilen açıklamada "Kesin kayıt online başvuru işlemleri 15 Eylül 2017 tarihinde sona erecek ve bu süre uzatılmayacak" denildi.
İkinci üniversite kesin kayıt başvuruları hakkında hafta içi 14.00-17.00 saatleri arasında 0049 221 511044 nolu telefondan ya da bap@anadolu-uni.de adresi üzerinden irtibat kurulabiliyor.
Sinan Karamurat
dikGAZETE.com