Ekonomi

Başkurtistan’da Uluslararası İş Dünyası Haftası düzenlenecek

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortistan Cumhuriyeti'nde çevrimiçi ve çevrimdışı formatta “Uluslararası İş Dünyası Haftası” düzenleneceği bildirildi

Başkurtistan’da Uluslararası İş Dünyası Haftası düzenlenecek
04-12-2020 08:16

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'ya bağlı Başkortistan Cumhuriyeti başkenti ufa'da 8-11 Aralık 2020 tarihleri arasında, "Uluslararası İş Dünyası Haftası: 2020" etkinliği düzenlenecek.

Çevrimiçi ve çevrimdışı formatta düzenlenecek etkinlik çerçevesinde yapılacak forumlara  Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin ve Federal Turizm Ajansı Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova'nın katılması bekleniyor.

Dev etkinlikte ekonomik kalkınma ile konuların ele alınacağı çeşitli forumlar düzenlenecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Andrey Nazarov, "Uluslararası İş Dünyası Haftası: 2020, tüm ülke ekonomisinin gelişimine ivme kazandıracak" dedi.

Nazarov sözlerine şöyle devam etti: "Bu etkinliklerin sadece Başkortostan değil tüm ülkenin ekonomisinin gelişmesine ivme kazandıracağına ve birçok soruya cevap bulmaya da yardımcı olacağına eminim.. Bu arada Rusya Başbakan Yardımcısı Husnullin ve Rosturizm Başkanı Zarina Doğuzova'nın foruma katılacağını bekliyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Ayrıca etkinliğe Alibaba.com'un Genel Müdürü Boriz Neyman ve Avrupa İş Dünyası Birliği Başkanı Tadzio Schilling'in de katılacağı kaydedildi.

Başbakan Nazarov, forumun dört gününün ŞİÖ ve BRICS ülkeleri bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmeler, Rusya'da girişimciliğin gelişimi, turizm, ekonomi ve ihracata ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, ŞİÖ yetkilileri, Başkortostan Cumhuriyeti'nin bölgesel işbirliği için bir çekim merkezi haline geldiğini de önemle vurguladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER