Özel Haber

Başkurtistan, ortalama Rus yatırım göstergelerini geride bıraktı

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurtistan’ın, ortalama Rus yatırım göstergelerini geride bırakarak aştığı bildirildi

Başkurtistan, ortalama Rus yatırım göstergelerini geride bıraktı
07-10-2020 07:48

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'ya bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti, ortalama Rus yatırım göstergelerini geride bıraktı.

Konuyla ilgili açıklama Başkurtistan Başbakanlığı basın servisi tarafından yapıldı. Açıklamaya göre, Başkurtistan Cumhuriyeti'nin ekonomi kalkınması, ortalama Rus yatırım göstergelerini aştı: 2019'da, yatırım faaliyetinin aşan oranları yılda yüzde 113,6, ulusal ortalama ise yüzde 101,7 olarak gerçekleşti.

Aynı zamanda, geçtiğimiz yıl yatırım faaliyetinin dinamikleri açısından Başkurtistan, Volga Federal Bölgesi'nin bölgeleri arasında lider de oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan  Başkurtistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Başkurdistan Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Yatırım Politikası Bakanı Rustem Muratov, "Stresli' koşullara rağmen, sadece yatırım potansiyelini korumakla kalmadık, aynı zamanda sermaye yatırımlarını yüzde 9 artırdık Bu arada ülke genelinde bu yüzde 4 olarak azalmıştı" dedi.

Muratov şuna da dikkat çekti: ".Yatırım miktarı (123,8 milyar ruble) açısından istikrarlı pozisyonları korumaya devam ediyoruz, Rusya bölgeleri arasında 16. sırada ve Volga Federal Bölgesi olarak da 2. sırada."

Muratov, "Ülke genelindeki olumsuz yatırım dinamiklerine rağmen, bu yıl bölge ekonomisindeki sermaye yatırımlarının yüzde 104,2 oranında büyümesi planlanıyor." dedi.

Muratov'a göre, orta vadede sanayi sektörü, tarımsal sanayi kompleksi, ticaret ve yatırım göstergelerinde emin adımlarla çalışmalara devam edilmekte.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER