Özel Haber

Başkurtistan Cumhuriyeti üst düzey resmi heyeti Türkiye'ye çıkarma yapacak

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti üst düzey resmi heyeti, 21-24 Eylül tarihlerinde Türkiye'ye çıkarma yapacak

Başkurtistan Cumhuriyeti üst düzey resmi heyeti Türkiye'ye çıkarma yapacak
11-09-2020 07:02

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti üst düzey resmi heyeti, 21-24 Eylül tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Başkurtistan Cumhuriyeti'nden yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında RF Başkurtistan Türkiye Temsilciliği'nin resmi açılış töreni de düzenlenecek.

Açıklamaya göre, 21-24 Eylül 2020 tarihlerinde Başkurtistan Cumhuriyeti Hükümeti ve bölgedeki iş dünyasının temsilcilerinden oluşan resmi heyet, Türkiye Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek. 

Ziyaret, bölgenin uluslararası ve dış ekonomik ilişkilerini artırmayı öngörüyor. Görüşmelerin sonuçlarının ardından bir dizi anlaşma da imzalanacak.

CUMHURBAŞKANI HABİROV BAŞKANLIĞINDAKİ ZİYARET HEYETİ…

Resmi heyette Başkurtistan Cumhuriyeti Başkanı R.F. Radiy Habirov, Başkurtistan Cumhuriyeti Başbakan Birinci Yardımcısı A.G. Nazarov,  Başkurtistan Cumhuriyeti Başbakan Birinci Yardımcısı ve Başkurtistan Cumhuriyeti Başbakanlk İdari Başkanı I.A. TajitdinovEkonomik Kalkınma ve Yatırım Politikası Bakanı Rustam Muratov, Sanayi ve Enerji Bakanı Aleksandr Şeldyayev, Başkurtistan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Başkanı M.D. Bolıçeva, Başkurtistan Cumhuriyeti Merkezileştirilmiş Dini Teşkilat Manevi İdaresi Başkanı Müftüsü A.A. Birgalin, "Başkurtistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası" Birlik Başkanı T.A. Hakimov'un yer alması bekleniyor.

Ayrıca 17 ihracatçı, 25 ithalatçı, üç eğitim kurumu ve seyahat endüstrisi örgütleri birliği olmak üzere 48 işletmenin temsilcileri de katılımlarını teyit etti.

İSTANBUL VE ANKARA ZİYARETİ…

Ziyaret programı, Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul’un yanısıra başkent Ankara'yı da kapsıyor.

İstanbul'da Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu A.V. Buravov, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüşmelerin yanısıra Topkapı Parkı'nda Başkurt Halkı Tarih ve Etnografya Evi'nin ziyaret edilmesi de planlanıyor.

Ayrıca Başkurtistan heyeti, İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK),  "Turkish Industry Holding" ve "KOZUVA" şirketi yönetimiyle de bir araya gelecek.

İstanbul ziyaretinin en önemli etkinliği Başkurtistan Cumhuriyeti Türkiye Temsilciliği'nin büyük açılışı olacak. Bu temsilcilik, Başkurtistan'ın Türkiye'deki çıkarlarının desteklenmesine fırsatlar sağlayacak.

Başkurtistan Cumhuriyeti'nin yatırım ve ekonomik potansiyeline ilişkin sunumlar İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilecek. Başkurtistan Cumhuriyeti Başkanı R.F.Habirov ve Başbakan Birinci Yardımcoso A.G.Nazarov, bölgeyle işbirliği olasılıkları hakkında sunum yapacak.

Heyet, Ankara ziyareti kapsamında Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi A. V. Yerhov, Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Temsilcisi A.A. Gaşigullin ile görüşmeler yapılması planlanıyor.

Başkurtistan üst düzey resmi heyeti Ankara'da, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı yönetimi,  T.C. Cumhurbaşkanlığı İdaresi Yatırım Bürosu Başkanlığı, Ankara Valisi Vasip Şahin ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yönetimi ile görüşmelerin yapılması planlanıyor.

Ankara'da Başkurt heyeti ayrıca, Ankara Ticaret Odası, Türkiye Cumhuriyeti Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Teşkilatı (KOSGEB), Türkiye Cumhuriyeti Müteahhitler Birliği (TMB), Türkiye Ticaret ve Ticaret Odaları Birliği (TOVV), "Limak "ve" Ziraat Katımlı " şirket yönetimiyle de görüşmeler yapmayı planlıyor.

Müzakerelere ek olarak Türkiye ziyareti sırasında Türk ortaklarla işbirliği anlaşmaları imzalanması planlanıyor.

Etkinliğe yatırımcılar, iş dünyası temsilcileri, gazeteciler davet ediliyor. Başkurtistan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Marat Tansıkkujin aracılığıyla davetiye ve akreditasyon alabilirsiniz.

Cep: +90537319 21 26

WhatsApp: +7 926 207 11 28

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER