Özel Haber

Başkurtistan Cumhuriyeti: Türkiye'ye ihracatımız arttı

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti, Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Başkanı Bolıçeva, ülkesinden Türkiye'ye ihracatta artış olduğunu ifade etti

Başkurtistan Cumhuriyeti: Türkiye'ye ihracatımız arttı
03-02-2021 03:16

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Başkanı Margarita Bolıçeva, Türkiye'ye yönelik ihracatın arttığını kaydetti.

Bölge Bakanlar Kurulu toplantısında açıklaması yapan Bolıçeva, Başkortostan Cumhuriyeti'nin 11 aylık dış ticaret hacminin 3,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Bolıçeva, "Ocak - Kasım 2020 sonunda Başkurtya'nın dış ticaret cirosu Ocak - Kasım 2019'a göre yüzde 25.6 azalarak 3.3 milyar dolara geriledi. Negatif ekonomik eğilimler çoğunlukla, 2.7 milyar ruble veya yüzde 27.8'e düşen ihracatı etkiledi. İthalat daha az zarar gördü: burada yüzde 14'lük bir azalma kaydedildi, büyüklüğü 603,7 milyon dolara (yüzde -14) eşitti" dedi.

Başkortostan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Başkanı Bolıçeva, Türkiye'ye yönelik ihracatın arttığını da kayderek, "Türkiye, Özbekistan, Letonya, Meksika, Belçika ve Azerbaycan'a ihracat birkaç kat arttı. İlk defa Honduras, Ekvador, Sri Lanka, Uruguay, Myanmar, Ürdün, Fas, Benin ve Suudi Arabistan ile sözleşmeler imzalandı" bilgisini verdi.

Bu arada, daha önce Balıçeva, Türk iş dünyasına yatırım davetinde bulunarak, “Başkortostan zengin ekonomik bölge. Bölgemizin nasıl ekonomik potansiyele sahip olduğunu yerinde görmek lazım... Türk iş dünyasını bölgemize yatırıma davet ediyoruz. Bunun için iyi koşullar sağlamaya da hazırız" şeklinde konuşmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER