Özel Haber

Başkurtistan Cumhuriyeti: RTİB ile iş dünyası forumu yapabiliriz

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Muratov, Rus-Türk İşadamları Birliği ile ticari işbirliğinin artırılması amacıyla iş dünyası forumu yapabileceklerini belirtti

Başkurtistan Cumhuriyeti: RTİB ile iş dünyası forumu yapabiliriz
11-12-2020 08:12

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Rüstem Muratov, Türkiye ile ticari ekonomik işbirliğinin artırılması bağlamında ortaklaşa forumların yapılması fikrini destekleyerek, "Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) ile de yakın gelecekte iş dünyası forumu yapılabilir" dedi.

Başkortostan Cumhuriyeti başkenti Ufa'da "Uluslararası İş Dünyası Haftası: 2020" etkinliği düzenlendi. dikGAZETE de söz konusu uluslararası etkinliğin medya sponsorlarından biri olarak panodaki yerini aldı.

-Başkurtistan lideri Habirov, düzenlenen etkinlikte konuştu.

Etkinlikte sorular üzerine açıklama yapan Başkortostan Başbakan Yardımcısı Muratov, Türkiye'yi önemli ticari partnerlerden biri olarak gördüklerini kaydetti.

Muratov, "Bugün Türk tarafı ile görüşmeler yapıyor ve işbirliğimizi artırıyoruz. Türk yatırımcılar, bölgemizi yatırım açısından önemli değerlendiriyor. Bunun da nedenleri, Başkortostan ekonomisi, geleneksel olarak sanayimiz, özellikle de tarım sanayimizin gelişmiş olması. Genelde bölgemiz iş, yatırım potansiyeli açısından zengin bölge. Türk tarafıyla lojistik alanında da görüşmeler yapıyoruz. Çünkü Türkiye, Rusya'ya sevkiyat yapan ana ülkelerden biri olmakta. Bu bağlamda Başkortstan Cumhuriyeti de Rus-Türk ticari ilişkileri bağlamında bir pencere olabilir. Bölgemiz Avrasya'nın kalbi, merkezi. Lojistik olarak daha verimli, faydalı olabilir." dedi.

TÜRK İŞ DÜNYASINA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Türkiye ile sağlık alanında da işbirliğinin artırılması gerektiğini kaydeden Muratov, "Sağlık işbirliği projelerini geliştirebiliriz. Ayrıca, inşaat alanında işbirliğimizi artırabiliriz.  Başkortostan Cumhuriyeti arazisinde de özel ekonomik bölgeleri faaliyet gösteriyor. Burada yatırım yapmak isteyen Türk iş dünyasına gereken devlet desteği sunmaya hazırız. Biz bu işbirliğimizin artırılması bağlamında Türkiye'de Temsilcilik de açtık. Pandemi nedeniyle resmi açılış henüz yapılmadı. Ama resmi çıkarma yapacağız. Bölge işadamlarından oluşan geniş heyetin listesini hazırlıyoruz" şeklinde bilgi verdi.

ORTAKLAŞA FORUMLAR YAPABİLİRİZ

Muratov, Moskova merkezli RTİB dahil Türk tarafıyla ortaklaşa etkinlikler yapmaya hazır olduklarını kaydederek, "Bölgemizin yatırım potansiyelini tanıtımı açısından iş dünyası forumları yapılmasına hazırız. Moskova'da faaliyet gösteren RTİB ile de ortaklaşa yapılabilir. Yakın gelecekte yapılması bakımından bunları değerlendirmeye hazırız. Kapımız her zaman açık" mesajını verdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER