Özel Haber

Başkurtistan Cumhuriyeti'nde ikinci Covid hastanesi açıldı

Rusya Federasyonu’a bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nde, koronavirüs salgınıyla mücadeleye karşı ikinci Covid hastanesi açılarak faaliyete başladı

Başkurtistan Cumhuriyeti'nde ikinci Covid hastanesi açıldı
21-12-2020 03:53

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'ya bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nde ikinci Covid hastanesi açılarak faaliyete başladı. Koronavirüsle mücadele bağlamında hastanenin 50 günde rekor bir sürede inşa edildiği de kaydedildi. Bu arada, bölgede ilk Covid hastane, Ufa bölgesinde (Zubovo köyü) 55 günde inşa edilmişti.

Başkortostan'ın Sterlitamak'ta inşa edilen hastanenin 21 Aralık tarihinden itibaren göreve başlayacağı kaydedildi. Açılış törenine online ortamında katılan Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, video mesajında Başkortostan Ccumhuriyet sakinlerini bölgedeki ikinci covid hastanesinin açılışından dolayı tebrik etti.

Muraşko, “Daha geçtiğimiz aylarda, Radiy Faritoviç Habirov (Başkortostan Cumhuriyeti lideri) ve ben Ufa şehrinde bir klinik teşhis bulaşıcı hastalık merkezi açtık. Ardından törende prefabrike hastaneler projesini ele aldık. Çünkü bir pandemi bağlamında bu tür tesisler sağlık hizmetlerinde büyük talep görüyor ve tıbbi ağın kapasitesini hızla artırmanıza izin veriyor. Ve bugün, sevinç ve gurur için harika bir nedenimiz var; Sterlitamak'ta yeni bir bulaşıcı hastalık merkezinin faaliyete geçmesi. Bu hastane de hızlı ve yüksek kalitede inşa edildi ve farklı şiddette koronavirüs enfeksiyonu olan hastaları tedavi etmek için gerekli tüm ekipman ve altyapıya sahip. Ayrıca güçlü bir teşhis departmanı, bir ameliyat birimi, kendi mikrobiyolojik laboratuvarı var ve en önemlisi, cumhuriyet sakinlerine yardımcı olmak için tüm bilgi ve becerilerini uygulayabilecek kalifiye sağlık çalışanları var” dedi.

HABİROV, ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DEV PROJELER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Törende konuşan Başkortostan Cumhuriyeti lideri Habirov da, bu yıl bazı bütçe sorunlarına rağmen bu gibi projelerine devam ettiklerine işaret ederek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimat ve kararları bağlamında bölgede önümüzdeki yıllarda dev inşaat projelerini gerçekleştireceklerini duyurdu. Vatandaşların sağlığının korunmasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu da kaydeden Habirov, sağlık görevlilerine de şükranlarını iletti.

Habirov, bu çalışmalar bağlamında Başkortostan Başbakanı Andrey Nazarov'a teşekkürlerini ileterek başarılar diledi.

Başbakan Nazarov da, bu tür çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Bu arada daha önce Başkortostan Cumhuriyeti lideri Habirov, inşaat projelerinde Türk şirketleriyle işbirliğinin artırılması gerektiğini vurgulamıştı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER