Özel Haber

Başkortistan Cumhuriyeti'nden yatırımlar için uzman atağı

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti’nde, bölgeye yapılacak yatırımlar için çeşitli kolaylıklar sağlamak amacıyla uzman atağında bulunduğunu açıkladı

Başkortistan Cumhuriyeti'nden yatırımlar için uzman atağı
31-03-2021 09:02

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti, yatırım projelerinin hazırlık çalışmalarını yapmak ve yatırımcıları desteklemek amacıyla kurulan bölgenin Kalkınma Kurumu bünyesinde proje uzmanları mekanizması oluşturdu.

Konuyla ilgili açıklama Rusya'ya bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nin Türkiye Temsilcisi Marat Tansıkkujin tarafından yapıldı. 

Başkurtistan’da yatırım projelerinin hazırlık çalışmalarını yapmak ve yatırımcıları desteklemek amacıyla kurulan Kalkınma Kurumu bünyesinde proje uzmanları mekanizması geliştirildiğini kaydeden Tansıkkujin açıklamasında, “Uzmanlarımız, arsa-bina seçimini yapacak, belediye ve ilgili kurumlarımızla iletişim sağlayacak, tüm gerekli bilgileri toplayacaktır. Başkurtistan’a yatırım yapmak isteyen her bir iş adamı için yatırım uzmanı görevlendirilecektir" dedi.

EN KISA SÜREDE EN DÜŞÜK MALİYETLERLE…

Tansıkkujin sözlerine şöyle devam etti: "Uzmanımızın ana görevi, teşviklerimiz hakkında bilgi vererek yatırımcının ihtiyaçlarını doğru anlayıp, projesini en kısa süre içinde en düşük maliyetlerle hayata geçirebilecek arsa-bina seçeneğini sunmaktır.

Proje uzmanının başka bir görevi, iş planını hazırlamak, yatırımcı bu iş planını kendisi hazırladıysa projenin mevzuata uyup uymadığında dair ekpertizi yapmak. Bu çalışmaların sağlam yapılmasıyla bankadan ve Sanayi Geliştirme Fonundan kredi alma ihtimali daha da yüksek olacaktır."

Tansıkkujin, "Ayrıca, uzmanlarımız, Başkurtistan liderinin katılımıyla düzenlenen Yatırım Toplantılarında ele alınan projeyi değelendirilebilir formatına getiriyor, ilgili bakanlık ve kurumlarımızla destek ve teşvik konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Tüm bu çalışmalar sayesinde yatırım projeleri daha basit ve hızlı uygulanabilir hale geliyor. Neticede, iş dünyası daha rahat bir ortamda faaliyet gösterebilecek" diye de ilave etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER