Özel Haber

Başkortistan Cumhuriyeti'nden Türk ayakkabı üreticisine işbirliği çağrısı

Ayakkabı üretimi konusunda gerekli tüm kaynaklara sahip olunduğunu belirten Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nden Türk ayakkabı üreticisine işbirliği çağrısında bulunuldu

Başkortistan Cumhuriyeti'nden Türk ayakkabı üreticisine işbirliği çağrısı
03-04-2021 08:20

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti, ayakkabı üretimi konusunda Türk iş dünyasına çağrıda bulunarak, üretimle ilgili gerekli şartlara da sahip olduklarını kaydetti.

Konuyla Başkortostan Cumhuriyeti'nin Türkiye Temsilcisi Marat Tansıkkujin tarafından yapıldı. 

Tansıkkujin, "64. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı marjında Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Sayın Abdulsabur Endican ile görüşme gerçekleştirdik. Derneğin organizatör olduğu bu fuar, ayakkabıyla ilgili dünyanın en büyük fuarlardan biridir. Başkanla Dernek üyeleri için Başkurtistan hakkında özel bir tanıtım toplantısı yapılması hususunda mutabık kaldık. Ayakkabı üretimi için Başkurtistan olarak tüm gerekli kaynaklara sahibiz" dedi.

BAŞKORTOSTAN CUMHURİYETİ DERİCİLİK SEKTÖRÜNDE MÜTHİŞ BİR POTANSİYEL VAR

Konuyla ilgili dernek yönetimi ve üyeleriyle özel toplantı da gerçekleştireceklerine işaret eden Tansıkkujin, "Biz bu toplantımızda Başkurtistan'ı, bizim dericilik sektörümüzü tanıtacağız. Ayrıca, bölgemizde nasıl bir üretim kurulabilir, teşvikler nedir, olanaklar, krediler nedir, tüm bunları anlatacağız. Başkurtistan'da dericilik sektöründe müthiş bir potansiyel var. Bu alanda ikili işbirliği açısından neler yapılabilir, bu konuları değerlendireceğiz." şeklinde bilgi verdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER