Genel

Başbakan Yıldırım'dan 'yerli otomobil' açıklaması

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin, yerli ve milli ürünleri daha çok üreteceğine işaret ederek, "Yerli otomobilin ilk örneğini 2019'da, seri üretimi 2020-2021'de bitirmiş olacağız." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan 'yerli otomobil' açıklaması
26-02-2018 01:44

BURSA (AA) - BaÅŸbakan ve AK Parti Genel BaÅŸkan Vekili Binali Yıldırım, TOFAÅž Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bursa 6. OlaÄŸan Ä°l Kongresi'nde yaptığı konuÅŸmada, el ele vererek 15 yıl boyunca dünyada eÅŸi benzeri olmayan büyük bir baÅŸarıya imza attıklarını söyledi.

Dünyanın en güçlü ekonomilerinin bile krize girdiÄŸi bir dönemde, Türkiye'nin büyümeye, kalkınmaya devam ettiÄŸini belirten Yıldırım, ekonomide seferberlik ruhuyla baÅŸladıkları 2017 rekor büyümesinin, ihracat ve istihdam artışıyla devam ettiÄŸini anlattı.

"Åžer odaklarına karşı mücadelemiz devam edecek"

Her zaman milletle birlikte yürüdüklerine iÅŸaret eden Yıldırım, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Ä°stiklalimizi, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün ÅŸer odaklarına karşı mücadelemiz devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni artık hiçbir güç, darbeyle, terörle, tuzaklarla durduramayacak, yürüyüÅŸünü kesemeyecek. Türkiye'nin ekonomisi saÄŸlam, istikrarlı, yıllardır atlattığımız nice badirelere raÄŸmen kararlı bir ÅŸekilde yolumuza devam ediyoruz."

"Emperyalistler asla amacına ulaşamayacak"

Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerini bertaraf ettiklerini ifade eden Yıldırım, "Mehmetçik'imiz Afrin'de destan yazıyor. Bursa'dan, Osmanlı'nın baÅŸÅŸehrinden kahramanlarımıza selam gönderiyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun." ifadelerini kullandı.

"BaÅŸbakan bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine BaÅŸbakan Yıldırım, ÅŸunları söyledi:

"Orası avuç içi kadar bir yer. Kahramanlarımız orada zaten gereken neyse yapıyor. Ama ihtiyaç olduÄŸunda biliyorum ki 81 milyon vatan evladı bu vatan için, bu bayrak için, bu vatan için dimdik hazır olacak. Sadece hudutlarımızın güvenliÄŸini saÄŸlamakla kalmayacağız. Aynı zamanda mazlum ve maÄŸdur milletlerin, zulme uÄŸramış bütün kardeÅŸlerimizin de güvencesi olacağız. Bunu niye yapacağız? Her ÅŸeyden önce vatandaÅŸlarımızın can ve mal emniyeti için yapacağız. Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerin yarın daha büyük belaya sebep olmaması için yapacağız. Bölgedeki acının son bulması için yapacağız. Suriyeli kardeÅŸlerimizin iÅŸgal edilen vatanlarına geri dönmeleri için yapacağız. Daha önemlisi ülkemizin ve milletimizin güvenliÄŸi için yapacağız.

Terör örgütlerini maÅŸa olarak, kiralık ÅŸebeke olarak kullanan emperyalistler, bölgede asla amaçlarına ulaÅŸamayacaklar. Türkiye'nin dostluÄŸu deÄŸerlidir. Bunu kaybedenler hüsrana uÄŸrar, periÅŸan olur. Zeytindalı Harekatı'na katılan evlatlarımız bu ideallerle hudutlarımızın, izzet-i ÅŸerefimizin bekçisidir, koruyucusudur."

Yerli otomobilde seri üretim 2021'de

Türkiye'nin, bütün engelleme giriÅŸimlerine raÄŸmen 2023 hedeflerine, Cumhuriyet'in 100. yıl hedeflerine adım adım kararlı bir ÅŸekilde yürüdüÄŸünü anlatan Yıldırım, sanayide çarkların döndüÄŸünü, üretim artışının devam ettiÄŸini belirtti.

Aralık ayında sanayi üretim endeksinin bir önceki aya göre yüzde 9 arttığını ifade eden Yıldırım, "Bu neyi gösteriyor? Ülkeye, geleceÄŸe güveni gösteriyor. 2018'de ise Aralık ayına göre Ocak'ta yüzde 10 arttı. Ekonomi büyüdükçe, fabrika bacaları tüttükçe daha çok insanımız aÅŸ, iÅŸ sahibi olacak. Hükümet olarak üretim kapasitemizi, rekabet gücümüzü araÅŸtırma, geliÅŸtirme kapasitemizi daha da arttıracağız, teknoloji transferini hızlandırarak, yerli ve milli ürünleri daha çok üreteceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

2017 yılında 28 milyar dolar ihracat yapıldığını, yerli otomobil üretmenin Türkiye açısından bir mesele deÄŸil, mecburiyete dönüÅŸtüÄŸünü anlatan Yıldırım, bu hedefi de gerçekleÅŸtireceklerini vurguladı.

Yıldırım, yerli otomobilin ilk örneÄŸini 2019 yılında, seri üretimini de 2021'de bitirmiÅŸ olacaklarını kaydetti.

"Canla baÅŸla çalışmaya devam edeceÄŸiz"

BaÅŸbakan Yıldırım, hizmetlerinin, yaptıklarının anlatmakla bitmeyeceÄŸini dile getirerek, "Saatler alır. Onun için burada, bunlara ara veriyorum ve nihayet diyorum ki inÅŸallah 2019'da ülkemizi, milletimizi hak ettiÄŸi yere getirmek için canla baÅŸla çalışmaya devam edeceÄŸiz; Türkiye'nin birliÄŸi için, beraberliÄŸi için, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü için canla baÅŸla liderimiz CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan önderliÄŸinde..." diye konuÅŸtu.

"Türkiye dimdik ayakta"

Yıldırım, kongrenin düzenlendiÄŸi TOFAÅž Spor Salonu önünde bekleyen vatandaÅŸlara da hitap etti.

Sözlerine, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın selamını getirdiÄŸini belirterek baÅŸlayan Yıldırım, AK Parti kongrelerinin adeta bir ÅŸölen, düÄŸün, miting havasında geçtiÄŸini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, "Allah sizlerden razı olsun. Bu sevginiz, coşkunuz, muhabbetiniz daim olsun. Birliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun." diyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye, bölgede var olan sıkıntılar, terör, kaos, Suriye'de, Irak'ta iç savaÅŸ, bütün bu olumsuzluklara raÄŸmen dimdik ayakta. Milletimiz sayesinde. AK kadrolar, 15 yıldır bir yandan kumpaslara, darbelere, vesayet odaklarına meydan okurken, mücadele verirken, diÄŸer yandan da Türkiye'nin kalkınması için, büyümesi için, Cumhuriyetimizin 2023, 100. yıl hedeflerini yakalamak için liderimiz Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın önderliÄŸinde, kararlı adımlarla yoluna devam ediyor. Ne dedik, 'Durmak yok yola devam.' Bursa hazır mısın? 2019'da yeni bir destan yazacak mıyız? Allah sizden razı olsun. Bursa iÅŸi bitirmiÅŸ, maÅŸallah. Osmanlı'nın torunları, Osmanlı'nın doÄŸduÄŸu, sırtını UludaÄŸ'a vermiÅŸ Bursa'nın güzel insanları, Allah sizden razı olsun. SaÄŸ olun, var olun, Allah'a emanet olun. Biz de sizi seviyoruz. Başım, gözüm üstünde yeriniz var. Allah hepinizden razı olsun."

Muhabir: Hatice Åženses Kurukız-Emin Ä°leri-Etem Geylan-ÇiÄŸdem Alyanak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER