Genel

Başbakan Yıldırım: Yanlış hesap Kudüs'ten döndü

Başbakan Yıldırım, BM'nin Kudüs kararı ile ilgili olarak, "BM üyelerinden 128 ülke dimdik duruşuyla ABD'nin kararını kabul etmediler. Yanlış hesap Kudüs'ten döndü. Dünyanın birden büyük olduğu artık anlaşılmıştır." dedi.

Başbakan Yıldırım: Yanlış hesap Kudüs'ten döndü
24-12-2017 19:24

ADIYAMAN (AA) - AK Parti Genel BaÅŸkanvekili ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Yenimahalle Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adıyaman 6. OlaÄŸan Ä°l Kongresi'nde partililere hitap etti.

BM'nin Kudüs kararı ile ilgili olarak Yıldırım, "BM üyelerinden 128 ülke dimdik duruÅŸuyla ABD'nin kararını kabul etmediler. Yanlış hesap Kudüs'ten döndü. Dünyanın birden büyük olduÄŸu artık anlaşılmıştır. Artık bundan böyle 'Ben yaptım oldu' alışkanlığı geçerli deÄŸildir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "BM'de aklıselimin galip gelmesi bölgede barış, çözüm ümidini güçlendirmiÅŸtir. Bu kararla sadece Kudüs, Filistin deÄŸil insanlığın onuru kazanmıştır." dedi.

2018'de eÄŸitime ayırdıkları bütçenin 2002 bütçesinin tamamından daha fazla olduÄŸunu kaydeden Yıldırım, "Ä°ÅŸte AK Parti farkı bu. Bütçe büyüklüÄŸündeki bu deÄŸiÅŸim bile AK Parti'nin Türkiye için ne kadar önemli iÅŸler yaptığını ortaya koyuyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BaÅŸbakan Yıldırım, "Biz bulunduÄŸumuz her ortamda, konuÅŸtuÄŸumuz her zeminde Yunus'un, Mevlana'nın diliyle yani gönül diliyle konuÅŸuruz ama muhalefete bakın, muhalefet öyle mi? Yapıcı dil bir türlü muhalefete nasip olmadı." ifadelerini kullandı.

"Gölbaşı-Adıyaman-Kahta arası hızlı tren için süreç baÅŸladı"

Yıldırım, "Gölbaşı-Adıyaman-Kahta arasına 'hızlı tren yapacağız' diye söz vermiÅŸtik. Onun da proje ihalesini, yer teslimini yaptık, süreç baÅŸladı. Hiç merak etmeyin adı gibi yaman bu hattı da kazandırmış olacağız" dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Depremden zarar gören kardeÅŸlerimizin evlerini yeniden yapmak, Samsat'ı yeni baÅŸtan inÅŸa etmek için yasal, kanuni engel vardı ama sadece Samsat'a yönelik kanun çıkardık, ÅŸimdi bütün binaları yeniden yapıyoruz"

Muhabir: Sinan Uslu, Mümin AltaÅŸ, Yıldız Nevin GündoÄŸmuÅŸ, Zehra Aydın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER