Politika

Başbakan Yıldırım: Tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık

Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı hakkında, "Tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım: Tünellerini, mevzilerini, her şeylerini başlarına yıktık
02-02-2018 16:47

ANKARA (AA) - BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Gölbaşı ilçesindeki ERG Ä°nÅŸaat OÄŸulbey YerleÅŸkesi'nde düzenlenen Ankara-NiÄŸde Otoyolu Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Türkiye'ye, Ankara'ya yakışan bir proje, yatırım ve hizmet için vatandaÅŸlarla bir araya geldiklerini dile getiren Yıldırım, Ankara, NiÄŸde ve arada bulunan NevÅŸehir, Aksaray, KırÅŸehir hatta Konya için tarihi bir gün olduÄŸunu söyledi.

Edirne, Ankara, NiÄŸde, Adana, Gaziantep, Åžanlıurfa ve güzergahta bulunan diÄŸer iller için büyük bir hayali gerçeÄŸe dönüÅŸtürme adına son bir hamle yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Edirne'den otoyola giren bir vatandaşımız, bu yol bittiÄŸinde Åžanlıurfa'ya kadar hiç araba sollamadan otoyolla gidecek. Rahat, konforlu bir seyahat edecek. Bu büyük eser hayırlı uÄŸurlu olsun." diye konuÅŸtu.

"Ankara-NiÄŸde Otoyolu 2019'un sonunda bitecek"

Otoyolun yapımının 3 yıl süreceÄŸini kaydeden Yıldırım, ERG Ä°nÅŸaat Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Vural Erbilgin'e seslenerek, "2020 çok geç Vural Bey, 2019 sonunda bitirecek miyiz?" diye sordu. Yıldırım, daha sonra "Sözü aldık, 2019'un sonunda Ankara-NiÄŸde Otoyolu bitecek ve hizmete girecek. Hayırlı uÄŸurlu olsun. Buradan aslında onun da karı var. 3 yılda bitirirse iÅŸletme süresi 9 yıla düÅŸüyor. 2 yılda bitirirse 10 yıla çıkıyor. Dolayısıyla herkes kazanıyor. Müteahhit kazanıyor, Ankara kazanıyor, NevÅŸehir, Konya, NiÄŸde, Aksaray, Gaziantep, Åžanlıurfa, Adana, Mersin ve Edirne'ye kadar seyahat eden herkes bu iÅŸten kazanıyor." dedi.

Otoyol tamamlandığında Ankara'dan NiÄŸde'ye gidiÅŸ süresinin yarı yarıya azalacağını vurgulayan Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Ne olacak? 4 saatten 2 saate düÅŸecek. Ankara-NiÄŸde ver elini 2 saatte oradasınız. EÄŸer Ankara'da oturuyorsanız, anneniz, babanız, aileniz NiÄŸde'deyse sabah kahvaltıya bile gidebilirsiniz. Ä°ÅŸte böyle, hizmette sınır yok. BaÅŸka ne faydası var bu yolun? 1 yılda zaman kazanmaktan, az yakıt yakmaktan da yaklaşık 200 milyon lira tasarruf var. Yollarda ömrünüz geçmeyecek, daha az mazot, benzin yakacağız, böylece yılda 200 milyon lira da cebimizde kalacak. Bu da iÅŸin artısı. Ayrıca bu yol sadece Ankara'ya, sadece NiÄŸde'ye hizmet etmiyor. Bu yol, güzergah üzerinde bulunan Kulu'dan Konya'ya, daha sonra Aksaray'a, KırÅŸehir'e, NevÅŸehir'e de baÄŸlantılarla birleÅŸtiriliyor. Dolayısıyla bu ÅŸehirlerimizde yaÅŸayan vatandaÅŸlarımız da bu yoldan istifade ediyor. Yolun ana uzunluÄŸu 277 kilometre. Tabii her ÅŸehirde çıkış var, baÄŸlantı yolları var. 55 kilometre de baÄŸlantıları tutuyor. Toplam 332 kilometre uzunluÄŸa ulaşıyor. Yol üzerinde 5 viyadük var, köprü de diyebilirsiniz. 28 köprü, 114 alt geçit, 386 menfez, 5 dinlenme tesisi, 2 bakım ve onarım ÅŸantiyesi de yol üzerinde olacak."

"Arap, Kürt, Türkmen kardeÅŸlerimizi bu beladan kurtaracağız"

BaÅŸbakan Yıldırım, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Aynı ÅŸekilde Afrin'de de PKK, KCK, PYD/YPG, DEAÅž bilimum terör örgütlerini yok etmek, sığınaklarını, barınaklarını baÅŸlarına yıkmak için kahraman askerlerimiz iÅŸ başında. Allah onların yardımcısı olsun. Afrin'e biz niye gittik? Bugün itibarıyla bu hareketin, operasyonun ne kadar haklı, gerekli olduÄŸunu bütün dünya bilsin istiyorum. Åžu ana kadar bu alçaklar Afrin'den Reyhanlı'ya, Hatay'a, Kilis'e tam 82 tane, 12 günde roket attılar. Bu roketler sebebiyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 100'den fazla da yaralanan vatandaşımız var. Yıkılan binalar, camiler ayrıca buna dahil deÄŸil. Peki bu durumda ne yapacağız biz? Elimizi kolumuzu baÄŸlayıp bu alçakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceÄŸiz? Beklemedik, tepelerine bindik. Tünellerini, mevzilerini, her ÅŸeylerini baÅŸlarına yıktık, hepsinin de canına okuyacağız, tertemiz edeceÄŸiz. Böylece sadece ülkemizin, vatandaşımızın can ve mal emniyetini saÄŸlamış olmayacağız, aynı zamanda Afrin'de yaÅŸayan yarım milyonu bulan Arap, Kürt, Türkmen kardeÅŸlerimizi de bu beladan kurtaracağız."

Yıldırım, oradaki çocukların küçük yaÅŸta terörist yapıldığını, insanların mal ve mülklerinin ellerinden alındığını ve kadınlara tacizde bulunulduÄŸunu belirtti.

BaÅŸbakan Yıldırım, "Bunlar insanlıktan nasibini almamış alçak bir güruh. Hem yurt içinde hem yurt dışında bunları yok edinceye kadar mücadeleye devam. Durmak yok. Amacımız milletin huzurunu, güvenliÄŸini saÄŸlamak." dedi.

"Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yerin altına alıyoruz"

Yıldırım, Gölbaşı'nda yaÅŸayanlara, "Ankara-Konya yolunun Gölbaşı kısmını yerin altına alıyoruz. Büyük bir proje. Hayırlı, uÄŸurlu olsun. Böylece artık orada trafik kazaları falan inÅŸallah olmayacak. Büyük bir proje, 200 trilyondan fazla, imzaladık kararını verdik. Hayırlı uÄŸurlu olsun." diye konuÅŸtu.

Projenin ülkeye ve millete hayırlı uÄŸurlu olması temennisinde bulunan Yıldırım, projenin gerçekleÅŸtirilmesinde emeÄŸi geçenlere teÅŸekkürlerini iletti.

Muhabir: Merve Yıldızalp,Sinan Uslu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER