Politika

Başbakan Yıldırım: TÜLOMSAŞ'ın bağımsızlığımıza yönelik çalışmalara büyük katkısı var

Başbakan Yıldırım "Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'nin demiryollarımızın ihtiyacı olan araçların imalatına, savunma sanayimizin ihtiyacı olan araçların yapılmasına, kısacası bağımsızlığımıza yönelik çalışmalarımıza büyük katkısı var" dedi.

Başbakan Yıldırım: TÜLOMSAŞ'ın bağımsızlığımıza yönelik çalışmalara büyük katkısı var
11-09-2017 10:49

ANKARA

BaÅŸbakanlık Basın Merkezi, BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın dünkü EskiÅŸehir temasları kapsamında Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AÅž'ı (TÜLOMSAÅž)ziyaret görüntülerini basınla paylaÅŸtı.

Buna göre iÅŸçiler tarafından fabrikanın giriÅŸinde alkışlarla karşılanan Yıldırım, üretilen motorları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuÅŸmada, ihracata yönelik yeni nesil lokomotif yapımları, yerli katkıyı artıracak imalata yönelinmesi ile yerli ve milli tren projesi gibi önemli konularda kararlar alındığını belirtti.

Bu konularda TÜLOMSAÅž çalışanlarının gayretiyle ciddi bir noktaya geldiklerini vurgulayan Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"2003 yılında TÜLOMSAÅž'ı gördüÄŸümde, burası artık kapanmaya razı olmuÅŸ gibi bir görüntü vardı. O gün ile bugün arasındaki farkı siz herkesten daha iyi görüyorsunuz. Fabrikanıza, ekmek kapınıza sahip çıkın. Yüzyıllık birikimi yüzyıllık geleceÄŸe taşıyalım. TÜLOMSAÅž'ın, demiryollarımızın ihtiyacı olan araçların imalatına, savunma sanayimizin ihtiyacı olan araçların yapılmasına, kısacası bağımsızlığımıza yönelik çalışmalarımıza büyük katkısı, desteÄŸi var. Devrim arabasını da yapan TÜLOMSAÅž'tır. GeçmiÅŸin tecrübesini geleceÄŸe taşıyarak ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak bu yolculuÄŸu hep birlikte sürdüreceÄŸiz."

Ä°ÅŸçilerden "Altay tank motoru" mesajı

Yıldırım'ın ziyareti sırasında fabrika çalışanları tarafından hazırlanan "Sayın BaÅŸbakanım, desteÄŸinizle Van Gölü feribotlarının motor imalatlarını baÅŸarıyla tamamladık. Altay Tank Motoru imalatında görev almak istiyoruz." yazılı pankart dikkati çekti.

BaÅŸbakan Yıldırım, fabrika çalışanları ile hatıra fotoÄŸrafı da çektirdi.

Yıldırım'a ziyaretinde, BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel BaÅŸkan yardımcıları Harun Karacan ve ÇiÄŸdem Karaaslan eÅŸlik etti.

Muhabir:Mümin AltaÅŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER