Politika

Başbakan Yıldırım, PYD/PKK'nın roketle saldırdığı camiyi ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesinden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca yapılan roketli saldırıda büyük hasar gören Kilis'teki Çalık Camisi'ni ziyaret etti

Başbakan Yıldırım, PYD/PKK'nın roketle saldırdığı camiyi ziyaret etti
05-02-2018 12:28

KÄ°LÄ°S

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı Afrin ilçesinden terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca yapılan roketli saldırıda büyük hasar gören Kilis'teki Çalık Camisi'ne ziyarette bulundu.

BaÅŸbakan Yıldırım'ın, dünkü Kilis temaslarına iliÅŸkin görüntüler BaÅŸbakanlık Basın Merkezince paylaşıldı.

Görüntülere göre, akÅŸam saatlerinde Kilis'e gelen Yıldırım, kent giriÅŸinde ellerinde zeytin dalı olan vatandaÅŸlar tarafından karşılandı.

Yıldırım, burada ilk olarak Zeytin Dalı Harekatı'nın beÅŸinci gününde akÅŸam namazı esnasında roketli saldırı nedeniyle biri Suriye uyruklu 2 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, 6 kiÅŸinin de yaralandığı Çalık Camisi'ne geçti.

Camide incelemelerde bulunan Yıldırım, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'dan camide yapılacak çalışmalara iliÅŸkin bilgi aldı. Yıldırım saldırıda yaralanan caminin müezzini Ä°brahim AşıroÄŸlu'na da "geçmiÅŸ olsun" dedi.

Camide şehit olanların ailelerine taziye

BaÅŸbakan Yıldırım, daha sonra Çalık Camisi'nde ÅŸehit olan Muzaffer Aydemir'in ailesinin evine gitti. Aydemir'in bir yakını tarafından, "BaÅŸbakanım ayaklarına kurban. Allah sizden razı olsun. Allah sizi eksik etmesin" sözleriyle karşılanan Yıldırım, aileye baÅŸsaÄŸlığı dileklerini iletti.

BaÅŸbakan Yıldırım, taziye evinde okunan Kuran'ı Kerim'in ardından dua etti. Yıldırım, saçında zeytin dalından süs bulunan kız çocuÄŸunu da kucağına alarak sevdi.

Yıldırım, daha sonra cami saldırısında hayatını kaybeden Suriyeli Tarık Tabbak'ın yaÅŸadığı eve geçti. Aileye baÅŸsaÄŸlığı dileyen Yıldırım, yapılan duaya iÅŸtirak etti. Suriyeli ailenin evinde, üzerinde zeytin dalı bulunan Türk bayrağı ve Özgür Suriye Ordusu bayrağı dikkati çekti.

BaÅŸbakan Yıldırım'a ziyaretinde, Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Mehmet MuÅŸ, BaÅŸbakanlık MüsteÅŸarı Fuat Oktay ve Kilis Belediye BaÅŸkanı Hasan Kara ile AK Parti milletvekilleri eÅŸlik etti.

Esnafla buluÅŸtu

BaÅŸbakan Yıldırım, roket saldırısı sonucu Çalık Camisi'nde ÅŸehit olanların evlerine taziye ziyaretinin ardından yürüyerek Kilis ValiliÄŸine geçti.

Yaklaşık 1 kilometrelik yolu yürüyerek geçen ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde esnafı ziyaret eden Yıldırım, karşılaÅŸtığı vatandaÅŸlar tarafından, "BaÅŸbakanım memleketimize hoÅŸ geldiniz. Allah devletimize zeval vermesin. Biz vatan için ölmeye hazırız." sözleriyle karşılandı.

BaÅŸbakan Yıldırım, kendisini "Merhaba BaÅŸbakan" diyerek karşılayan Sevim Naz isminde küçük kız çocuÄŸunu, "Merhaba güzelim" diyerek sevdi. Yıldırım, Kevser suresini okuyan Sevim Naz'a oyuncak hediye etti.

Daha sonra atılan roket sonucu hasar gören restoranda inceleme yapan Yıldırım, saldırıda yaralananlara geçmiÅŸ olsun dileklerini iletti.

BaÅŸbakan Yıldırım ve beraberindekiler, üzerinde Türk bayrağı asılı zeytin aÄŸacı önünde fotoÄŸraf da çektirdi.

Muhabir: Mümin AltaÅŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER