Genel

Başbakan Yıldırım, Osmangazi Köprüsü’nden geçti

Başbakan Binali Yıldırım, kendi kullandığı otomobil ile Osmangazi Köprüsü’nden geçti. Köprüden günde ortalama 60 bin araç geçtiğini ifade eden Yıldırım, önümüzdeki yıl Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde, Çanakkale 1915 köprüsüne...

Başbakan Yıldırım, Osmangazi Köprüsü’nden geçti
03-07-2016 22:06
Başbakan Binali Yıldırım, kendi kullandığı otomobil ile Osmangazi Köprüsü’nden geçti. Köprüden günde ortalama 60 bin araç geçtiğini ifade eden Yıldırım, önümüzdeki yıl Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde, Çanakkale 1915 köprüsüne de ilk kazmanın vurulacağını söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım kendi kullandığı otomobil ile Osmangazi Köprüsü’nden geçti. Başbakan Yıldırım’a eşi Semiha Yıldırım’da eşlik etti. Köprü geçişinin ardından Başbakan Binali Yıldırım basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

”200 bin araç köprüyü kullandı”
Osmangazi Köprüsü’nden günlük ortalama 60 bin aracın geçtiğini ifadede eden Başbakan Binali Yıldırım, “Toplam geçiş 200 bini aştı. Çok yoğun bir ilgi gördü. Ücretsiz olması artmasında önemli bir katkı sağladı. Güzel bir eser oldu. Türkiye’ye yakışan. Köprü 50 yıldır Türkiye’nin gündeminde. Kaç sefer ihale edildi iptal oldu. Yapmak bize nasip oldu. Özellikle bu köprünün yapılmasında bize destek veren sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü esasen sadece Yalova’yı, İstanbul’u ilgilendirmiyor. İzmir’e kadar devam eden otobanın sağında, solunda yer alan 5 vilayeti ilgilendiriyor. İzmir, Balıkesir, Manisa, Bursa, Eskişehir, Yalova, Kocaeli. Marmara’dan Egeye büyük bir havzanın ekonomisini yakından ilgilendiren dev bir eser. Osmangazi köprüsü demek az vakit, az nakit, az yakıt demek. Köprü olmasa iki saat, üç saat beklemek zorunda kalıyor vatandaşlar. Gelirken saat tuttum 60 kilometre hızla 4 dakikada geçtik. İzmit’ten, Gölcük’ten dolanmaya kalksanız iki saatiniz gider. Her yönü ile güzel bir hizmet. Millete ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“Şehitleri anma gününde Çanakkale’ye ilk kazmayı vuracağız”
Çanakkale 1915 Köprüsü ve Eskihisar’da feribotların boş kalması ile ilgili bir soruya ise Başbakan Yıldırım, “Çanakkale’ye de inşallah 1915 köprüsünü yapacağız. Köprüde önümüzdeki yıl, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız bu yönde çalışmalarını sürdürüyor. Feribotların sakin olması gayet doğal. Köprü ücretsiz olunca, oraya ancak gezmek için gidilir. Bayramdan sonra burası da ücretli hale gelecek. Herkes nasibini yer. O da lazım, bu da lazım. Orada çalışmazsa başka yerlerde çalışılır. Türkiye’de denizler çok. Bereketli denizler var. Başka hatlar kurulur. Kimse mağdur olmaz” cevabını verdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER