Genel

Başbakan Yıldırım: Milletimiz aydınlık yarınlarını inşa ediyor

Başbakan Yıldırım, "Köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inşa ediyor. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kast eden hiçbir odak hedefine asla ulaşamayacak' dedi.

Başbakan Yıldırım: Milletimiz aydınlık yarınlarını inşa ediyor
31-12-2017 17:52

ANKARA (AA) - BaÅŸbakan Binali Yıldırım, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2018'e yeni ümit ve beklentilerle girildiÄŸini belirterek, yeni yılın Türk milleti ve bütün insanlık için barış, huzur, refah ve istikrar getirmesini diledi.

Zengin imkanları ve muazzam potansiyeliyle büyük atılımlara imza atan Türkiye'de, milletin refah ve huzurunu artırmak, devletin itibarını yükseltmek için 15 yıldır gösterilen gayretlerin olumlu netice verdiÄŸini aktaran Yıldırım, "Her köÅŸesinde dev yatırımların devam ettiÄŸi Türkiye, demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliÄŸi, gücü ve birikimi ile bölgesinin parlayan yıldızıdır." ifadesini kullandı.

BaÅŸbakan Yıldırım, Türkiye için 2017'nin kazanımlarla dolu bir yıl olduÄŸunu vurgulayarak, ÅŸöyle devam etti:

"Demokratik istikrar yolunda son 15 yılda elde ettiÄŸimiz kazanımlar 16 Nisan halkoylaması ile perçinlenmiÅŸtir. 16 Nisan'da milletçe aldığımız kararla, milli iradenin en açık ÅŸekilde yönetime yansıması ve hukukun üstünlüÄŸünün tam manasıyla hayata geçmesi yolunda ülkemizin istikbali için büyük bir imkan saÄŸlanmıştır.

Milli irade, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sisteminin tam olarak hayata geçmesiyle bihakkın tecelli etmiÅŸ olacaktır. Bu yolda aldığımız mesafe ülkemiz adına onur vericidir. 2017 yılında dünyanın en büyük projelerine imza atan Türkiye, 2018 yılında da büyümeyi, istihdamı, yatırımı hedeflemektedir."

"Demokratik yürüyüÅŸünü sürdürecek"

Türkiye Cumhuriyetinin bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı bir ülke olduÄŸuna iÅŸaret eden Yıldırım, küresel önemi her geçen gün daha çok anlaşılan Türkiye'nin dünya barışının tesisi için lider bir rol üstlendiÄŸini bildirdi.

Türkiye'nin, bölgesinde çatışmaya, kavgaya ve savaÅŸa hizmet eden hiçbir kararı kabul etmediÄŸine dikkati çeken Yıldırım, Kudüs davasına sahip çıkılarak insanlığın haysiyetinin savunulduÄŸuna, gerektiÄŸinde Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatını ve BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin harekete geçirildiÄŸine ve buralarda alınan kararlara istikamet verilebildiÄŸine deÄŸindi.

Başbakan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inÅŸa ediyor. BirliÄŸimize, beraberliÄŸimize, kardeÅŸliÄŸimize kast eden hiçbir odak hedefine asla ulaÅŸamayacaktır. Milletimizin birlik ruhu, fesat odaklarının bütün tuzaklarını baÅŸlarına yıkacaktır. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, vatandaÅŸlarıyla bütünleÅŸmiÅŸ gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla damgasını vuracaktır. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

Ülkemiz, 2018 yılında da demokratik yürüyüÅŸünü sürdürecektir. Bu yıl da milletçe birbirimize kenetlenmeye, kardeÅŸlik hukukumuzu güçlendirmeye ve ürettiÄŸimizi adaletle paylaÅŸmaya devam edeceÄŸiz. Demokratik istikrarı, hukuk düzenimizi ve ülkemizin güvenliÄŸini gözümüzün ışığı gibi koruyacağız.

CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸi, muhalefet partilerimizin elbirliÄŸi ile toplumsal dayanışmayı daha çok büyütecek ve ülkemizi tehdit eden bütün unsurları bertaraf edeceÄŸiz. Huzurumuzu, kardeÅŸliÄŸimizi kimse bozamayacak. Birlik ve beraberliÄŸimiz devam ettikçe, inanıyorum ki, ülkemizin hukukuna, kardeÅŸliÄŸimize ve demokrasimize yönelebilecek her türlü tehdit yok olmaya mahkum olacaktır."

"Popülizmin tuzaklarına düÅŸmeyeceÄŸiz"

2018'i çalışarak, üreterek, milletin ekmeÄŸini, aşını büyüterek en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendireceklerini aktaran Yıldırım, sosyal adalete, refah ve ekonomik kalkınmaya daha çok odaklanacaklarını belirtti.

Yıldırım, şunları ifade etti:

"Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını bugünden düÅŸünebilen ve planlayabilen bir yönetim olarak asla popülizmin tuzaklarına düÅŸmeyeceÄŸiz. Åžartlar ne olursa olsun, ülkemizin gelecek hedeflerinden hiçbir ÅŸekilde sapmayacağız. Sınırlarımızı korumak ve ülkemizin güvenliÄŸini saÄŸlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız.

Türkiye, demokrasi, insan hakları ve kalkınma yolundaki çabasını yeni baÅŸarılarla taçlandırdıkça sadece kendi sınırları içerisinde deÄŸil, bütün dünyada bir istikrar ve güç merkezi olacak, küresel ve bölgesel barışın tesisinde sorumluluk üstlenmeye devam edecektir."

"Yıldızımız daha da parlayacak"

Türkiye'nin ufkunun geniÅŸ, önünün açık, yarınlarının umut dolu, geleceÄŸinin aydınlık olduÄŸunu vurgulayan Yıldırım, "Ä°nanıyorum ki, Türkiye'nin yıldızı önümüzdeki dönemde daha da parlayacak, bütün dünya ülkemizin, milletimizin baÅŸarılarını konuÅŸacaktır." görüÅŸünü paylaÅŸtı.

Vatan, bayrak ve ülkenin istikbali için can veren aziz ÅŸehitleri rahmetle, minnetle yad eden, gazilere sıhhat dileyen Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Milletimizin huzur ve güvenliÄŸi için yurt içinde ve sınır ötesinde görev yapan kahraman Mehmetçiklerimize ve güvenlik güçlerimize Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. 2018 yılının ülkemize, bölgemize ve bütün dünyaya barış, huzur ve refah getirmesini temenni ediyorum. Aziz milletimizin ve bütün insanlığın yeni yılını tebrik ediyorum."

Muhabir. A. Eda Ünlü Özen


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER