Genel

Başbakan Yıldırım: Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor

Başbakan Yıldırım, "Bu iki başlılık sorun oluyor. Bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor. Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor." dedi.

Başbakan Yıldırım: Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor
30-03-2017 19:05

Ä°STANBUL

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Edirne'deki mitingde yaptığı konuÅŸmada, "Bu iki baÅŸlılık sorun oluyor. Bunu niye yapıyoruz? Bu iki baÅŸlılık bize zaman kaybettiriyor, sorunların çözümleri gecikiyor, kalkınmamız yavaÅŸlıyor, kazanımlarımız maalesef bir bir elimizden gidiyor. Mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine ayak uyduramıyor." ifadelerini kullandı.

"Kimler 'hayır' diyor. Bakın PKK karşı çıkıyor, FETÖ gece-gündüz 'hayır' için çalışıyor, bazı Avrupa ülkeleri de 'hayır' için çalışıyor. Bu size bir ÅŸey hatırlatmıyor mu?" diyen BaÅŸbakan Yıldırım, "Bu CHP, 2011 seçimlerinde beyannamesinde diyor ki 'Biz iktidara gelirsek seçilme yaşını 21'e indireceÄŸiz.' Biz daha iyisini yaptık, 18'e indirdik. Niye karşı çıkıyorsun?" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"KılıçdaroÄŸlu sana düÅŸen 'evet' oyu vermektir"

BaÅŸbakan Yıldırım, "Ana muhalefet partisi, sen de niye karşı çıkıyorsun kardeÅŸim? Halbuki KılıçdaroÄŸlu ne diyor? 'Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim, yani kabul edilmemesi için gittim hayır oyu verdim.' Ä°yi ya biz de iÅŸte senin 'hayır' oyu verdiÄŸin anayasayı deÄŸiÅŸtiriyoruz. O halde sana düÅŸen 'hayır' demek deÄŸil, 'evet' oyu vermektir. Kendi içinde çeliÅŸkiye düÅŸüyorsun. Bu anayasaya 'hayır' diyorsun, 'hayır' oyu veriyorsun, ÅŸimdi 'deÄŸiÅŸtirelim' diyoruz yine 'hayır' diyorsun. 82'de kalmışın, biz 'sen 82 modelsin' diyoruz, alınıyorsun ama oradan bir santim ileri gitmemiÅŸsin." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER