Politika

Başbakan Yıldırım: FETÖ'nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vadediyorlar

Başbakan Yıldırım, Meral Akşener'in TİKA'ya yönelik sözlerine ilişkin, "FETÖ'nün dışarıdaki sömürü alanlarına TİKA gereken müdahaleyi yaptığı için rahatsız oldular. FETÖ'nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vadediyorlar." dedi.

Başbakan Yıldırım: FETÖ'nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vadediyorlar
03-06-2018 19:43

KASTAMONU (AA) - AK Parti Genel BaÅŸkanvekili ve BaÅŸbakan Binali Yıldırım, partisince Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge, vatandaÅŸların ramazan ayını kutlayarak baÅŸladı.

"16 yıldır yazdığımız destana yeni bir destan ilave edeceğiz"

AK Parti'nin 16 yıldır aynı aÅŸkla, aynı ÅŸevkle Türkiye için, Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın liderliÄŸinde ve baÅŸkanlığında hizmet ettiÄŸini dile getiren Yıldırım, ÅŸöyle devam etti:

"Bizim siyasetimizde hizmet var, bizim siyasetimizde eser var, emek var, deÄŸer var. Milletle kurduÄŸumuz baÄŸların temeli saÄŸlamdır. Millet güçlü olursa biz güçlü oluruz. Milletin itibarı yükseldikçe biz görev yapmış oluruz. Hamdolsun, güçlüyüz, çünkü yürüdüÄŸümüz yolda millet bizimle beraber, Kastamonu bizimle beraber, AK kadınlar bizimle beraber, AK gençler bizimle beraber. Kastamonu ilk günden beri bu yolda bizimle yürüyor. Kastamonu AK Parti'ye hizmet eden CumhurbaÅŸkanına sahip çıkıyor. Ä°stiklal mücadelesinde Mehmet Akif'e ev sahipliÄŸi yapan Kastamonu bugün de istikbal mücadelemizi veren Recep Tayyip ErdoÄŸan'a sahip çıkıyor mu? Kastamonu insanı o gün olduÄŸu gibi bugün de ülkesine sahip çıkıyor."

BaÅŸbakan Yıldırım, "Kastamonu hep beraber yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Türkiye düÅŸmanlarına, teröre, FETÖ'ye hak ettiÄŸi dersi verecek miyiz? Åžu, 'Tayyip ErdoÄŸan gitse de Türkiye'de istediÄŸimiz gibi at oynatalım' diyen emperyalistlere, onların iÅŸ birlikçilerine Osmanlı tokadını vuracak mıyız?" sözlerinin ardından vatandaÅŸların "evet" demesi üzerine, "MaÅŸallah. Kastamonu 'hazırım' diyor, hazırım. 24 Haziran'ı iple çekiyor. Allah bu millete zeval vermesin. Allah Kastamonumuza kara gün göstermesin." diye konuÅŸtu.

Seçimlere az bir süre kaldığına iÅŸaret eden Yıldırım, "Tarihi bir dönemece geldik. GeleceÄŸimiz için önemli bir karar vereceÄŸiz inÅŸallah. 16 yıldır yazdığımız destana yeni bir destan ilave edeceÄŸiz." dedi.

"Cumhur Ä°ttifakı ezanları dindirtmeyen aziz Türk milletinin ittifakıdır"

Cumhur Ä°ttifakı'nın milletin huzuru, devletin refahı güvenliÄŸi için yolu çıktığını vurgulayan Yıldırım, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Cumhur Ä°ttifakı Yenikapı ruhunun devamıdır. Cumhur Ä°ttifakı 15 Temmuz'da alçaklara dersini veren, ay yıldızlı bayrakları indirmeyen, ezanları dindirtmeyen aziz Türk milletinin ittifakıdır. Sizler bu meydanda ezana bayraÄŸa, demokrasiye, CumhurbaÅŸkanımıza, BaÅŸbakanınıza, hükümetine sahip çıktınız. Sizler hainlere diz çöktürdünüz. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere fırsat vermediniz ama Türkiye'nin iyiliÄŸini istemeyenlerin oyunları henüz bitmedi. Darbeyi bastırdık, ekonomik kriz üreterek finansal kumpaslar kurarak üzerimize gelmeye devam ediyorlar."

Yıldırım, 24 Haziran'da tüm oyunları bozacaklarına iÅŸaret ederek, istikrarın süreceÄŸini, Türkiye'nin büyüyeceÄŸini belirtti.

"FETÖ'nün en sevmediÄŸi kuruluÅŸu kapatmayı vadediyorlar"

Binali Yıldırım, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bakın ne diyorlar? 'TÄ°KA'yı kapatacağız'. TÄ°KA dediÄŸin ÅŸey 80 ülkede Türkiye'nin bayrağını taşıyan, tarihi kültürel miraslarını ortaya çıkaran, yoksul, yardıma ihtiyacı olan Afrika ülkelerinde kuyu açan, okul açan, saÄŸlık merkezi kuran, 90-91'de bombalarla yıkılan Mostar Köprüsü'nü yapan, camileri, kültür merkezlerini ihya eden, Türkiye'nin Osmanlı'dan gelen eserlerini bir bir ayaÄŸa kaldıran TÄ°KA'yı kapatacakmış. Niye? Çünkü FETÖ öyle istiyor. FETÖ'nün dışarıdaki sömürü alanlarına TÄ°KA gereken müdahaleyi yaptığı için rahatsız oldular. FETÖ'nün en sevmediÄŸi kuruluÅŸu kapatmayı vadediyorlar. BaÅŸka ne diyorlar? 'Kanal Ä°stanbul'un yapımını durduracağım' diyor. Kanal Ä°stanbul'a senin hayalin yetmez. Ey kardeÅŸim, Kanal Ä°stanbul Türkiye'nin stratejik bir projesidir. Onun için senin bu iÅŸlere aklın ermez, gücün yetmez. Bunun kararını millet verir. Milletin adamı Recep Tayyip ErdoÄŸan verir."

"Bunlar geri vitese takmış durumdalar"

Yıldırım, CHP'nin cumhurbaÅŸkanı adayı Muharrem Ä°nce'nin cumhurbaÅŸkanı seçilmesi halinde, parlamenter sisteme dönüleceÄŸi yönündeki açıklamalarına deÄŸinerek, ÅŸunları dile getirdi:

"Sevgili Kastamonulu kardeÅŸlerim, emin olun bunlar siyasette su kaynatmaya baÅŸladı, daha yola çıkar çıkmaz motor su kaynatıyor. Bir yandan, 'Biz seçilirsek CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ni ortadan kaldıracağız.' diyorlar, 'Parlamenter sisteme, darbe üreten, vesayet üreten, kumpas üreten sisteme geri döneceÄŸiz.' diyorlar. Bunlar geri vitese takmış durumdalar, biz ileri vitese takıyoruz, bunlar geri vitese takıyor. Geriye giderken biliyorsunuz, tehlike büyüktür. Boynunu büke büke gidersin, boynun orada kilitlenir kalır, fazla da yol gidemezsin. Ä°leri gidersen gidebildiÄŸin kadar git ama bir yandan da diyor ki, 'Eski sistemi getireceÄŸim ama seçilirsem'. BaÅŸlıyor bir ton vaat vermeye. Bu ne perhiz bu ne lahana turÅŸusu. Ya kardeÅŸim, parlamenter sistemde senin yetkin yok, senin adın yok, yerin yok. Genel baÅŸkanları cumhurbaÅŸkanı adayı olmuyor, olamıyor, cesaret edemiyor, parti kongresinde kendisinin rakibini sahaya sürüyor. Seçim beyannamesini KılıçdaroÄŸlu okuyor, vaatleri de Muharrem Ä°nce veriyor. KardeÅŸim, karar verin, hanginiz cumhurbaÅŸkanı adayısınız? Buna karar verin. Hanginiz hükümet kurup ülkeyi yönetmeye talipsiniz? Velhasıl, bunların kafaları karışık, hesapları karışık, iÅŸleri zaten karışık. Bırakalım onları kendi haline, biz iÅŸimize bakalım. Durmak yok, yola devam."

"Bizim millet bu abidik gubidik iÅŸleri sevmez"

Ä°nce'nin CHP Genel BaÅŸkanlığına aday olduÄŸunu ancak seçilemediÄŸini hatırlatan Yıldırım, "Kendi partisinin başına seçmedikleri adayı ÅŸimdi Türkiye'nin başına seçtirmeye çalışıyorlar. Olur mu bu, olur mu? EÄŸer çok deÄŸerliyse kendiniz niye seçmediniz? Niye milletin seçmesini istiyorsunuz? Önce siz seçseydiniz, siz baÅŸa getirseydiniz. Sonra da millet o zaman bunu deÄŸerlendirseydi. Bizim millet bu abidik gubidik iÅŸleri sevmez. Önce iÅŸe bakar, sonra söyleyene bakar, sonra da kararını verir. Ä°ÅŸte Recep Tayyip ErdoÄŸan, iÅŸte Kastamonu, iÅŸte baÅŸarılarla dolu, atılımlarla dolu 16 yıl." diye konuÅŸtu.

Muhabir: Gazi Nogay,Fatih Mehmet Kürkçü,Dilek Sezen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER