Genel

Başbakan Yıldırım: Dünyadaki 10 mega projenin 6'sını Türkiye yaptı

Başbakan Yıldırım, "Son 10 yılda küresel krize rağmen, dünyada mega projelere baktığımızda, 10 büyük proje var. Şunu sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyarım; bu 10 projeden 6'sını Türkiye yaptı." dedi.

Başbakan Yıldırım: Dünyadaki 10 mega projenin 6'sını Türkiye yaptı
01-11-2017 17:00

Ä°STANBUL

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, "8. Aman Union Yıllık Toplantısı"nda yaptığı konuÅŸmada, "Ä°slam ülkeleri insanlığın selameti için çok daha fazla deÄŸer, çok daha fazla bilgi üretmek mecburiyetindedir. Ä°slam toplumları medeniyet tarihindeki muhteÅŸem yerini tekrar kazanmak için anlamsız ihtilafları, anlamsız gerilimleri bir kenara bırakmak mecburiyetindedir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Bugün geliÅŸmiÅŸ Batı ülkelerinde yükselen Ä°slam korkusu, Ä°slam düÅŸmanlığı ile ÅŸiddet, nefret üreten ülkeler, Müslümanların ÅŸefkatine, merhametine, adaletine; ekmek kadar, su kadar muhtaçtır ve ihtiyaç duymaktadır. Bölgesel ve küresel barışa tüm gayretiyle katkı saÄŸlamak isteyen Türkiye baÅŸta olmak üzere komÅŸularımız ve diÄŸer bütün ülkeler için çok daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Ä°nanıyoruz ki yarına, gelecek nesillere, torunlara bırakacağımız en büyük servetimiz; daha adil, daha barışçıl, daha yaÅŸanabilir bir dünya olacaktır." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kredi Garanti Fonu ile ilgili olarak Yıldırım, "Mütemadi yapıyoruz. Bundan böyle Kredi Garanti Fonu sürekli olarak dönen kredilerde kullanmak suretiyle piyasaya, iÅŸletmelerimize, üretim yapan firmalarımıza kaynak temin etmeye devam edecek." dedi.

"Terör, küresel bir beladır, küresel bir tehdittir"

Terörün küresel bir bela ve küresel bir tehdit olduÄŸunu belirten Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Onun için terörle, teröristler konusunda çifte standart terörle mücadelede en büyük zafiyettir, en büyük yanlıştır. Terör, Ä°slam dünyası dışında bir yerden gelirse ona terör demeye bile ağızları varmıyor. Ama her türlü terör olayını Ä°slam'la iliÅŸkilendirmek gibi bir hastalık var dünyada. Ä°slam barış dinidir. Ä°slam kardeÅŸlik dinidir. Ä°slam öldürmeyi deÄŸil yaÅŸatmayı emreden evrensel bir dindir."

Yıldırım, "Terör ile Ä°slam'ı yan yana telaffuz etmek, hem Ä°slam'a hem de Müslümanlara yapılabilecek en büyük hakarettir. O yüzden biz bütün geliÅŸen ülkelere, geliÅŸmiÅŸ ülkelere de diyoruz ki 'Bırakın bu çifte standardı. Dürüstçe, samimi bir ÅŸekilde oturalım terörle mücadele edelim. Bununla da kalmayalım, terörün köklerine inelim, kaynağına inelim." ifadelerini kullandı.

BaÅŸbakan Yıldırım, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"11 Eylül'de ABD'de terör hadisesi olduÄŸunda Dünya Ticaret Merkezi vurulduÄŸunda hemen adını koydular. Bütün dünya bir oldu, arkasında durdu terörle mücadelede... Türkiye'de demokrasiyi yok etmek istediler. Ülkeyi karanlığa boÄŸmak istediler. Yapanlar da belli. Burada niye net duruÅŸ görmüyoruz? Niye hala bu terörün arkasında olan bu alçak örgütün topraklarımızda yaÅŸamasına, faaliyetlerini rahatça sürdürmesine müsaade ediyoruz? Bugün bana yarın sana."

"Dünyadaki 10 mega projenin 6'sını Türkiye yaptı"

BaÅŸbakan Yıldırım, "Son 10 yılda küresel krize raÄŸmen, dünyada mega projelere baktığımız zaman, 10 büyük proje var. Åžunu sizlerle paylaÅŸmaktan memnuniyet duyarım; bu 10 projeden 6'sını Türkiye yaptı." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Karadeniz'in kuzeyinde bir kosterimiz battı"

"Maalesef dün gece Karadeniz'in kuzeyinde bir kosterimiz bilinmeyen bir nedenle batmıştır." açıklamasında bulunan Yıldırım, "11 personeli arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ä°nÅŸallah personele saÄŸ salim ulaşırız. Bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiÅŸ olsun diyorum. Arama kurtarma çalışmaları, inÅŸallah baÅŸarıyla tamamlanmış olur." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER