Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: PKK'nın tam manasıyla inlerine girilmiş vaziyette

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Tabiri caizse, PKK'nın tam manasıyla inlerine girilmiş vaziyette. PKK'ya karşı büyük bir zafer kazanılacak ve milletimiz PKK'ya diz çöktürecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: PKK'nın tam manasıyla inlerine girilmiş vaziyette
18-06-2017 02:14

ORDU (AA) - BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan KurtulmuÅŸ, temaslarda bulunmak üzere geldiÄŸi Ordu'da uydudan yayın yapan ALTAÅž TV'deki "Gündem Özel" programına katılarak, soruları yanıtladı.

BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, konuÅŸmasının başında Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör operasyonunda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ÅŸehit düÅŸen Uzman ÇavuÅŸ Onur Tiken'e Allah'tan rahmet, Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde ikamet eden ÅŸehidin ailesine ve millete baÅŸsaÄŸlığı diledi.

KurtulmuÅŸ, terörle çok etkili bir ÅŸekilde mücadele edildiÄŸini belirterek, "EÅŸ zamanlı, son bir kaç yıldır hem PKK hem DEAÅž hem de FETÖ ile Türkiye büyük bir mücadele veriyor. Son zamanlarda hem kırsal alanlarda, ÅŸehir merkezlerinde, ayrıca yurt dışında PKK hedefleri de gözetilerek çok yoÄŸun ÅŸekilde baskı altında tutuluyor. Tabiri caizse, PKK'nın tam manasıyla inlerine girilmiÅŸ vaziyette. PKK'ya karşı büyük bir zafer kazanılacak ve milletimiz PKK'ya diz çöktürecektir." diye konuÅŸtu.

Bu durumun yol açtığı hırçınlıkla terör örgütünün her yerde elindeki son imkanlarla saldırılarda bulunduÄŸunu aktaran KurtulmuÅŸ, ÅŸöyle devam etti:

"Bugün de maalesef üç ÅŸehidimiz var. Güvenlik kuvvetlerimize bir kez daha üstün baÅŸarılar diliyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Can pahasına, büyük bir vatansever örneÄŸi sergileyen evlatlarımız, kardeÅŸlerimiz büyük bir mücadele veriyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcilerimize, özel harekat birimlerimize, güvenlik korucularımıza ve bu mücadelede katkısı olan, bu iÅŸe gönlünü koyan herkese yürekten teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz. Allah, onlardan razı olsun. Bu Türkiye'nin bir istiklal ve istikbal mücadelesidir."

"Bu milleti, bir yabancı iÅŸgale hazır hale getirmeye çalıştılar"

KurtulmuÅŸ, FETÖ operasyonları ve soruÅŸturmalarında gelinen son noktaya iliÅŸkin soru üzerine, 15 Temmuz'da Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı meselenin sıradan bir iÅŸ olmadığını belirtti.

Darbe giriÅŸiminin, Anadolu topraklarında tarih boyunca görülen en büyük ihanet hareketi olduÄŸunu anlatan KurtulmuÅŸ, büyük bir kin ve nefretle, milletin bütün deÄŸerlerine karşı düÅŸmanca bir vaziyette eli kanlı çetenin harekete geçirildiÄŸini vurguladı.

KurtulmuÅŸ, 15 Temmuz'da devletin imkanları da kullanılarak 249 kiÅŸinin ÅŸehit edildiÄŸini, binin üzerinde kiÅŸinin de yaralandığını anımsatarak, "Binlerce insanın üzerine tanklarla, toplarla, helikopterlerle, uçaklarla ateÅŸ açıldı. Dolayısıyla zıvanadan çıkmış bir eÅŸkıya çetesi bu milletin istikbalini tamamıyla çökertmeye çalıştı. Bu milleti, bir yabancı iÅŸgale hazır hale getirmeye çalıştılar." dedi.

Devletin bütün güçleriyle hem kendisini hem milleti korumak için büyük bir özveriyle çalışmalara baÅŸladığını anlatan KurtulmuÅŸ, sürece iliÅŸkin hızlıca açılan davaların devam ettiÄŸini bildirdi.

KurtulmuÅŸ, bir taraftan FETÖ'cülerin devletten temizlenmesi ile ilgili operasyonlar yapıldığına iÅŸaret ederek, "Açığa alınan çok sayıda insan oldu. Bu insanların kahir ekseriyeti tam manasıyla FETÖ'cü olduÄŸu için bu sonuçla karşı karşıya kaldı." diye konuÅŸtu.

"Önceden üst tarafı ihanet, ortası ticaret, altı ibadet falan diyorduk." ifadesini kullanan KurtulmuÅŸ, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Åžimdi görüyoruz ki (yine aÅŸağıda belki masum bazı arkadaÅŸlar, kardeÅŸlerimiz olabilir ama) sonuçta büyük çoÄŸunluÄŸu bu darbe teÅŸebbüsünden sonra da kenetlendiler ve örgütsel bir bilinçle varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bazı mesajlar vererek, kamuoyunda kendilerinin ölmediÄŸini, bitmediÄŸini, bu örgütün dağılmadığını ve halen ayakta olduÄŸunu ifade edecek birtakım propaganda yapıyorlar. Bunlardan önemli bir kısmı da içeride olduÄŸu için bu kadroları ayakta tutmak istiyorlar. Bazıları, 'bahar gelecek', 'bu bayramda çıkacağız', hatta mahkemelere katılan arkadaÅŸlara yargılananlar, 'bir müddet sonra siz burada oturacaksınız, biz orada oturacağız.' diyorlar."

"Hak ettikleri en ağır cezaları bulacaklar"

KurtulmuÅŸ, bunun böyle olmayacağını, milletin gönlünü ferah tutmasını isteyerek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bu adamlar, bu çetenin mensupları, bu katil sürüleri gün yüzü görmeyecekler. Bu kadar net söylüyoruz. Kim suçluysa... Åžu anda mahkemeler adil bir yargılamayla hesaplarını soruyor. Daha geçtiÄŸimiz hafta CumhurbaÅŸkanımızın Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın tutulması, dertest edilmesi ile ilgili davada 18 ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve farklı birçok ceza çıktı. Kim hangi cezaya layık görülecekse, mahkemeler tarafından bu cezalar verilecek. Hak ettikleri en ağır cezaları da bulacaklar."

"EÄŸer suçsuz insanlar varsa onunda mekanizmasını kurduk"

Suçsuz insanların tutulduÄŸu yönünde de algı operasyonu yapıldığına dikkati çeken KurtulmuÅŸ, "Hayır, böyle bir ÅŸey yok. EÄŸer suçsuz insanlar varsa, onunda mekanizmasını kurduk. En son geçtiÄŸimiz hafta Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi (AÄ°HM) Türkiye'de kurulmuÅŸ olan OHAL itiraz komisyonunun doÄŸru olduÄŸunu, bir hukuki adım olduÄŸunu, o kademe bitmeden AÄ°HM'nin hiçbir FETÖ'cünün davasına bakmayacağına karar verdi." dedi.

KurtulmuÅŸ, bunun doÄŸru bir karar olduÄŸuna deÄŸinerek, "Burada kim haksızlığa uÄŸradığını düÅŸünüyorsa, buyursun OHAL komisyonlarına müracaat etsin. Komisyon, Temmuz ayı başından itibaren toplanan baÅŸvuruların kararlarını vermeye baÅŸlayacak. Haksızlık yapılan varsa, onların da haksızlıkları düzeltilir ve yolumuza devam ederiz." diye konuÅŸtu.

Devletin içinde 40 yıl gizlenerek, devleti ele geçirmeye çalışmış büyük bir örgütten bahsettiklerini ifade eden KurtulmuÅŸ, ÅŸunları söyledi:

"Sayıca kalabalık bir örgütten bahsediyoruz. Bu örgütün her birisi neredeyse bulunup çıkartılacak ve tasviye edilecektir. Bir kısmı da bunların kripto FETÖ'cü olabilir. Åžurada, burada, ÅŸu kurumda, bu kurumda... Bunlarla ilgili de devlet kararlı ÅŸekilde varlığını sürdürecek. Ä°nÅŸallah bu mücadeleyi de yapacaktır."

"Türkiye geleceÄŸini kurtardı"

KurtulmuÅŸ, baÅŸka bir algının daha yapıldığını, zaman zaman ana muhalefet partisinin de bu iÅŸin içerisine girdiÄŸine iÅŸaret ederek, deÄŸerlendirmelerine ÅŸöyle devam etti:

"Kontrollü bir darbe. Millete yapılacak en büyük haksızlık budur. Bu kabul edilemez bir hatadır. Allah aÅŸkına bu nasıl kontrollü bir darbe olabilir. Çok sayıda ÅŸehidimiz var. Üstünden tankların geçtiÄŸi insanlar var. Araçların üzerinden tanklar geçti. Bombalar atıyorlar. Sivil halkı ağır makineli tüfeklerle, helikopterlerle tarıyorlar. Gözü dönmüÅŸ bir eÅŸkıya çetesi, büyük bir darbe teÅŸebbüsünü gerçekleÅŸtiriyor. Hatta sıkı yönetim komutanlarını atıyorlar. Yurtta Sulh Konseyi'ni belirliyorlar."

Her ÅŸeyin hesap edildiÄŸini bildiren Numan KurtulmuÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bunların hepsi yapılmış. Yurt dışında haberlerin nasıl geçileceÄŸi hesapları bile yapılmış ama tek ÅŸeyi unutmuÅŸlar, bu milletin cesaretini, bu milletin fedakarlığını. Allah razı olsun, CumhurbaÅŸkanımızın kararlılığı, milletimiz fedakarca sokaklara çıktı ve darbeyi önledi. Türkiye geleceÄŸini kurtardı. Åžimdi hiç kimse insafsızlık edip 'bu kontrollü darbe.' demesin. Bu haksızlıktır, bu algı operasyonun bir parçasıdır. Bunlara karşı da bütün milletimizin uyanık olmasını istirham ediyoruz."

Muhabir: Hayati Akçay

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER