Politika

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Hangi vicdan ve akıl sahibi darbeye kontrollü bir darbe diyebilir

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Hangi vicdan ve akıl sahibi, Türkiye’deki darbeye kontrollü bir darbe diyebilir. Bunu söyleyenin azcık aklının olması ama ondan önemli vicdanının olması gerekir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Hangi vicdan ve akıl sahibi darbeye kontrollü bir darbe diyebilir
14-07-2017 23:47

ANKARA (AA) - BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Basın Yayın ve Enformasyon Genel MüdürlüÄŸünce (BYEGM) yurt dışından gelen gazetecilere 15 Temmuz'un anlatıldığı programda yaptığı konuÅŸmada, Türkiye tarihi için 15 Temmuz'un önemli olduÄŸunu vurguladı.

Bu topraklarda tarih boyunca pek çok ihanetin yaÅŸandığını, 15 Temmuz’un, en karanlık en kanlı ihanetlerden biri olduÄŸunu belirten BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, bu darbe giriÅŸiminin arkasındaki elleri ve akılları hiçbir zaman unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını bildirdi.

15 Temmuz’un dünya demokrasi tarihi için de çok önemli bir dönüm noktası olduÄŸunu bildiren KurtulmuÅŸ, “Latin Amerika’da hatta Avrupa’da çok sayıda darbelere ÅŸahit olan insanlık alemi olarak, 21. yüzyılın başında kahraman bir milletin hain darbecilere karşı nasıl durabileceÄŸini bütün dünyaya göstermiÅŸ olduk.” diye konuÅŸtu.

Numan KurtulmuÅŸ, 15 Temmuz’un dünya milletlerine karşı da önemli bir örnek olduÄŸunu vurgulayarak, “15 Temmuz 2016’daki destan, dünyanın demokrasi tarihine armaÄŸan edilen bir kahramanlık destanı, demokrasi destanıdır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

“Algı operasyonlarına karşı dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz”

FETÖ’nün yapısı ve devlet içerisinde nasıl gizlice yapılandığına iliÅŸkin katılımcı gazetecilere bilgiler veren KurtulmuÅŸ, dünyanın pek çok yerinde bu terör örgütünün adamlarının maskelerinin düÅŸtüÄŸünü, gerçek niyetlerinin anlaşıldığını ifade etti.

15 Temmuz darbesinde milletin karşısında baÅŸarısız olanların 15 Temmuz’un hemen sonrasında birtakım algı operasyonlarını baÅŸlattığını hatırlatan KurtulmuÅŸ, ÅŸunları söyledi:

“Bu algı operasyonlarından bir tanesi özellikle batı kamuoyunda da gündeme getirdiÄŸi, ne yazık ki Türkiye’de bazı siyasilerin de gündeme getirdiÄŸi, ‘kontrollü darbe’ iddiasıdır. O geceyi yaÅŸamış birisi olarak, o karanlık geceyi yaÅŸamış milletin bir ferdi olarak hepimiz biliyoruz ki o gece yaÅŸananlar tam manasıyla gerçekti.”

O gece başbakanlıkta yaşananlara değinen Kurtulmuş, şunları anlattı:

“O geceyi yaÅŸamış birisi olarak ÅŸunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. EÄŸer 15 Temmuz gecesi bu çete mensupları Sayın CumhurbaÅŸkanımızı kaldığı otelde bulsaydı hiç kuÅŸkunuz olmasın CumhurbaÅŸkanımızı belki orada ÅŸehit edecekler ve bir ÅŸekilde bir çukura atacaklardı. EÄŸer bizleri bulsalardı, hiç ÅŸüpheniz olmasın yargı falan olmayacak, Türkiye’nin yöneticilerini buldukları yerde infaz edeceklerdi. Türkiye’de bugün bir parlamento olmayacaktı. Ä°ÅŸleyen bir siyasi mekanizma olmayacaktı. Siyasi partilerin hiç birisi varlığını sürdüremeyecekti. Türkiye’nin hiç bir kurumu iÅŸliyor olmayacaktı. Hatta Türkiye, aynen Suriye gibi bir iç savaşın içine sokulacak, belki ardında da bir Irak gibi yabancı iÅŸgale maruz kalacaktı. Allah’a çok ÅŸükür, 15 Temmuz cesareti ve kahramanlığı bunları püskürttü. Hangi vicdan ve akıl sahibi, bu tehlikeleri yaÅŸamış olan, Türkiye’deki darbeye, kontrollü bir darbe diyebilir. El insaf diyorum. Bunu söyleyenin azcık aklının olması ama ondan önemli vicdanının olması gerekir. Kontrollü bir darbe teÅŸebbüsü deÄŸil tam manasıyla millet tarafından dize getirilen bir darbe teÅŸebbüsüydü.”

Darbecinin “hero” yazılı tiÅŸörtle mahkemeye gelmesi

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ı öldürmeye giden askeri timde görevli ve ÅŸimdi mahkemede yargılanan birinin giydiÄŸi tiÅŸörtte “hero” yazdığını anımsatan KurtulmuÅŸ, “Bu adam neyin kahramanı? CumhurbaÅŸkanını öldürme teÅŸebbüsünün kahramanı. Öyle bir algı oluÅŸturulup o resim üzerinden bütün dünyaya söylemek istiyor ki ‘Bizim bu FETÖ’cü çetenin mensupları aslında birer kahramandır.’ Bu tür algı operasyonlarına karşı dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.” diye konuÅŸtu.

Muhabir: Ali Kemal Akan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER