Genel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini, "Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir." diye değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir
22-04-2018 23:29

ANKARA (AA) - BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir BozdaÄŸ, 15 CHP milletvekilinin Ä°YÄ° Parti'ye geçmesine iliÅŸkin, "Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneÄŸidir; açık bir siyasi mühendisliktir. Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP’yi bir baÅŸka partiye stepne yapmıştır." açıklamasında bulundu.

BozdaÄŸ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk siyasetinin hep ahlak ve dürüstlükle güçlendiÄŸini, bundan sonra da ahlak ve dürüstlükle güçlenmeye devam edeceÄŸini belirterek, siyasetçileri milletin gönlünde ve seçim sandığında var eden ve güçlü kılanın sahip oldukları ahlak ve dürüstlük olduÄŸunu vurguladı.

CHP'nin geçmiÅŸte HDP'nin baÅŸarısı için dua ettiÄŸini ve destek olduÄŸunu, bugün baÅŸkalarının baÅŸarısı için duadan ötesini yaptığını ifade eden BozdaÄŸ, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

"15 milletvekilini partisinden istifa ettirip baÅŸka partiye transferini saÄŸladı. Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneÄŸidir, açık bir siyasi mühendisliktir. Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP'yi bir baÅŸka partiye stepne yapmıştır. Bu operasyon, geçmiÅŸte GüneÅŸ Motel'de ve 28 Åžubat sürecinde kurulmuÅŸ vekil pazarının 2018'de tekrarı anlamına geliyor mu, gelmiyor mu? Ne dersiniz? CHP yönetiminin ahlaktan, dürüstlükten uzak bu tutumu, bir aldatmadır, bir hiledir. Bu, adı konulmamış bir ittifaktır. Ama bu ittifak, ilkeler ittifakı deÄŸil, ilkesizler ve ilkesizlikler ittifakıdır. Bu ittifak, ÅŸeffaf, dürüst, ahlaki ve meÅŸru bir ittifak deÄŸildir."

"Türk milletini aldatacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar"

Bekir BozdaÄŸ, ilkeler ittifakının ÅŸeffaf, dürüstçe, ahlaklı ve meÅŸru bir biçimde, yasaya uyarak yapılacağına iÅŸaret ederek, "Yasalar dolanarak, ahlak çiÄŸnenerek, kirli pazarlıklarla büyük bir ilkesizliÄŸe ve ahlaksızlığa imza atan partiler, ÅŸeffaf ve dürüstçe, yasal ve ahlaklı bir ittifakı niçin yapmıyor? EÄŸer CHP ve malum müttefikleri, bu kirli ve karanlık pazarlıklarla, hileli, ahlaksız, dürüst olmayan ve ilkesiz yöntemlerle aziz Türk milletini aldatacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar. Türk halkı, KılıçdaroÄŸlu'ndan da bu ilkesizliÄŸe ve ahlaksızlığa imza atanlardan da akıllıdır." ifadelerini kullandı.

Türk milletini aldatmak isteyenlerin hep aldandığını, kendi ahmaklıklarını akıllılık zannedenlerin kaybettiÄŸini anımsatan BozdaÄŸ, "Bugün de kendi hamakatlerini akıllılık zanneden CHP ve ortakları, milletimizin aklına ve basiretine toslayıp yine kaybedeceklerdir." dedi.

"24 Haziran'da iktidar olma hedefi yok"

CHP yönetiminin baÅŸarıdan, seçimi kazanmaktan ve iktidar olmaktan ümidini kestiÄŸine dikkati çeken BozdaÄŸ, her partinin seçimde kazanmak için planlar yapıp mücadele ederken CHP'nin kazanmak deÄŸil, kaybettirmek için plan ve hesap yaptığını kaydetti.

BozdaÄŸ, CHP'nin 24 Haziran'da iktidar olma hedefi ve ümidinin olmadığını belirterek, "CHP yönetiminin tek derdi ve hedefi, CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'a kaybettirmektir. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan karşıtlığı, CHP yönetiminin ve bazılarının gözlerini kör etmiÅŸ, akıllarını başından almıştır. DüÅŸmanlıktan gözleri göremez hale gelmiÅŸ ve akılları başından gitmiÅŸ olanlarla yol da yürünmez, seçim de kazanılmaz, iktidar da olunmaz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Samimi CHP'liler sandıkta hesabını soracaktır"

Yüksek Seçim Kurulunun 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaÅŸkanı ve milletvekilliÄŸi genel seçimine girecek partileri açıkladığını hatırlatan BozdaÄŸ, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin payanda olduÄŸu partinin, CHP desteÄŸi olmadan da seçime gireceÄŸi anlaşıldı. CHP'nin düÅŸürüldüÄŸü gülünç duruma ve eblehliÄŸe bakar mısınız? Böylesine aciz bir CHP yönetimine, Türkiye emanet edilebilir mi? Elbette edilemez. KılıçdaroÄŸlu yönetimi ve zekası, CHP'yi rezil etmekten baÅŸka bir icraatı bugüne kadar yapamadı, bundan sonra da yapamaz. CHP'nin son yaptığı rezaletin de hamakatin de zirvesidir. Allah bunlardan, CHP'lileri de milletimizi de devletimizi de korusun. Mevcut CHP yönetiminin kendine de CHP'ye de hayrı yoktur. Kendine hayrı olmayanların, milletimize de devletimize de hayrı olmaz. Allah bunlardan ve yol arkadaÅŸlarından milletimizi de devletimizi de korusun. Tabii ki CHP'lileri evleviyetle korusun." BaÅŸbakan Yardımcısı BozdaÄŸ, ÅŸunları kaydetti:

"CHP'yi oylarıyla ve destekleriyle yaÅŸatan samimi CHP'liler, eminim ki CHP'nin kirli pazarlıkların ve siyasi ahlaksızlıkların üssü haline getirilmesinin de CHP'ye bu utancın yaÅŸatılmasının da CHP'nin gülünç duruma düÅŸürülmesinin de 24 Haziran'da sandıkta hesabını soracaktır. Türkiye'nin yürüyüÅŸünü, KılıçdaroÄŸlu da ona koçluk yapanlar da uluslararası güçler de iÅŸbirlikçiler de durdurmayacaktır. Türkiye ve CumhurbaÅŸkanımız, bütün ÅŸer ittifaklarına ve iÅŸbirliklerine raÄŸmen Allah'ın yardımı, milletimizin duası ve desteÄŸiyle yoluna devam edecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER