Politika

Başbakan Davutoğlu Doğu ve Güneydoğu il ve ilçe başkanlarıyla buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar Kampı’nda Güneydoğu’dan gelen il ve ilçe başkanlarıyla 3 saatlik bir toplantı yaptı. Davutoğlu’nun Güneydoğu’dan gelen il ve ilçe başkanlarıyla terörle mücadele konusunu konuştuğu öğrenildi....

Başbakan Davutoğlu Doğu ve Güneydoğu il ve ilçe başkanlarıyla buluştu
09-01-2016 22:38

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar Kampı’nda Güneydoğu’dan gelen il ve ilçe başkanlarıyla 3 saatlik bir toplantı yaptı. Davutoğlu’nun Güneydoğu’dan gelen il ve ilçe başkanlarıyla terörle mücadele konusunu konuştuğu öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında Diyarbakır, Mardin ve Van gibi illerinde olduğu 22 il ve ilçe başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör olayları dolayısıyla süren operasyonlar ele alındı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan terör olayları bölge halkını etkilemiş, pek çok vatandaş evlerini terk etmek durumunda kalmıştı. Başbakan Davutoğlu, operasyonların süreceği konusundaki kararlılığı yaptığı açıklamalarla vurgulamıştı.

İl ve İlçe başkanlarının sorunları ve talepleri Davutoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda başkanlara soruldu. İl ve ilçe başkanları da yaşanan sıkıntı ve sorunları Davutoğlu ile paylaşarak izlenmesi gereken yol konusunda istişarelerde bulundu.

Toplantıya, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı.

OPERASYONLARIN NE ZAMAN SON BULACAĞI KONUSUNDA TARİH VERMEDİ

Güneydoğu’dan 6 il teşkilatının il başkanı da Başbakan Davutoğlu tarafından Afyonkarahisar Kampı’na davet edildi. Bu iller arasında, son haftalarda terör olayları nedeniyle sıkıntıların yaşandığı Cizre, Sur, Nusaybin’de bulunuyor. Başbakan Davutoğlu’nun il ve ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda operasyonların ne zaman son bulacağı konusunda bir tarih vermediği ancak ’son çukurlar, hendekler kapatılıncaya ve kamu düzeni sağlanana kadar bu operasyonların devam edeceği’ ifadesini kullandığı belirtildi.

TERÖR NEDENİYLE MAĞDUR OLAN AİLE VE ESNAFIN DURUMU İL VE İLÇE BAŞKANLARINA SORDU

Başbakan Davutoğlu, il ve ilçe başkanlarıyla 3 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantıda, terör olayları nedeniyle mağdur olan aileler, esnafların durumu il ve ilçe başkanlarına soruldu. Başbakan Davutoğlu’nun bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği ve yakın zamanlarda Diyarbakır’a gideceği öğrenildi. Davutoğlu, il ve ilçe başkanlarına terör olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların ve öğrencilerin durumunu sordu ve ilgili bakanlara mağduriyetlerin giderilmesi konusunda talimat verdi.

SORUNLARIN GİDERİLMESİ KONUSUNDAKİ FORMÜLLER ELE ALINDI

Davutoğlu’nun il ve ilçe başkanlarına ’halkla bütünleşin’ çağrısında bulunduğu, halka sosyal destek verilmesi konusundaki takiplerini yaptığı ve bundan sonraki süreçte bölgedeki sorunlarla yakından ilgileneceği kaydedildi. Davutoğlu’nun ’Orada sorun yaşayan tek bir insan görmek istemiyorum’ ifadesiyle sorunların bir an önce giderilmesi yönündeki kararlılığı vurguladığı ve olabilecek formüller konusunun da bu toplantıda masaya yatırıldığı öğrenildi.

KARDEŞ TEŞKİLAT OLUŞTURULMASI...

Başbakan Davutoğlu’nun ilgili Bakanlara evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için ’Bir formül bulun, bu vatandaşlar ailelerin yanında çok uzun süre kalamazlar’ dediği öğrenildi.

Toplantıda alınan diğer bir karar ise, ’zarar gören il ve ilçelere de kardeş teşkilat oluşturulması’ oldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER