Genel

'Barış Pınarı Harekatı'nın amaçlarına ulaşması için beka dualarımızı yineliyoruz'

Türkiye Ermeni Patrikliği, "Barış Pınarı Harekatı'nın barışçıl amaçlarına ulaşması için beka dualarımızı yineliyoruz." açıklamasında bulundu.

'Barış Pınarı Harekatı'nın amaçlarına ulaşması için beka dualarımızı yineliyoruz'
11-10-2019 15:30

Ä°STANBUL (AA) - Türkiye Ermeni PatrikliÄŸi, terörü sonlandırmak ve sınırların güvenliÄŸini saÄŸlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir ÅŸekilde sürmesi, bir an önce huzur ve güvenliÄŸin tesis edilmesi için dua ettiklerini açıkladı.

Türkiye Ermenileri Patrik Kaymakamı Episkopos Sahak MaÅŸalyan, Türkiye'nin güney sınırında oluÅŸturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla baÅŸlatılan Barış Pınarı Harekatı'na iliÅŸkin Türkiye Ermenileri Patriklik Makamı adına basın açıklaması yaptı.

MaÅŸalyan, Patrikhanedeki açıklama öncesinde, Türkiye Ermeni PatrikliÄŸi seçiminin 11 Aralık'ta yapılacağını ifade etti.

Daha sonra açıklamayı okuyan MaÅŸalyan, barışın ve barış ortamında insanların müreffeh bir yaÅŸam sürmelerinin önemini her zaman vurguladıklarını söyledi.

Orta DoÄŸu'da, yakın coÄŸrafyalarında ve özellikle Suriye'de süregelen savaÅŸ ve kaos ortamının kendilerini de derinden üzüp endiÅŸelendirdiÄŸini anlatan MaÅŸalyan, "Maalesef barışın tesisi her zaman barışçıl yollarla olamamaktadır. Terörü sonlandırmak ve yurt sınırlarının güvenliÄŸini saÄŸlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir ÅŸekilde sürmesi ve bir an önce huzur ve güvenliÄŸin tesis edilmesi için dua ediyoruz. Tanrı, esirgeyen kudretiyle yurdumuzu ve insanlarımızı felaketlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Her türlü baskıya, teröre, haksızlığa, iÅŸkence ve göçe maruz kalan Suriye halkının adil bir barışın en güzelini artık fazlasıyla hak ettiÄŸini belirten MaÅŸalyan, onların da adalete, barışa ve güzel günlere olan inancını yitirmeden daha parlak bir geleceÄŸe umutla bakabilmeleri için dua ettiklerini dile getirdi.

Maşalyan, şunları kaydetti:

"Kiliselerimizde yapılan ayinlerin hitamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası ve ordusu için her daim dua edilmektedir. Ordumuzun Suriye Barış Pınarı Harekatı'nın barışçıl amaçlarına ulaÅŸması ve asker evlatlarımızın baÅŸarıyla görevlerini ifa ederek esenlikle yurda geri dönmesi için her ayinde tekrarladığımız beka dualarımızı yineliyoruz. Rab, lider ve komutanlarımızı hikmet, ÅŸefkat ve saÄŸduyu ruhuyla esinlesin."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER