Ekonomi

Balıkesirli itfaiyeciler çileğe yatırım yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli 3 itfaiyeci ile çiftçi arkadaşları, 110 bin liralık yatırımla topraksız tarım tekniklerini uygulayarak 1 dönümlük alandan 10 ton çilek rekoltesi bekliyor.

Balıkesirli itfaiyeciler çileğe yatırım yaptı
14-10-2017 16:22

BALIKESİR - SERHAT BUĞRA ŞENKÖKCÜ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli 3 itfaiyeci ile çiftçi arkadaşları, 110 bin liralık yatırımla topraksız tarım tekniklerini uygulayarak 1 dönümlük alandan 10 ton çilek rekoltesi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli itfaiyeciler Mustafa Halil Alumert, Mehmet Selçuk Yaşar ve Cemil Temel Kuru ile çiftçi Osman Reha Tuzlacı, Gömeç ilçesinde işlerinden arta kalan zamanlarda topraksız tarımla çilek üretmeye karar verdi.

Antalya ve Manisa'daki üreticilerden bilgi alan 4 arkadaş, bir dönüm arazide kendi imkanlarıyla topraksız tarım için altyapı oluşturdu.

Çilek üretimi işine giren itfaiyecilerden Mustafa Halil Alumert, AA muhabirine, 1 dönümlük araziye nisan ayında 26 bin çilek fidesi diktiklerini söyledi.

Fideleri damlama sulama sistemiyle ve organik gübrelerle büyüttüklerini anlatan Alumert, şöyle konuştu:

"Bu sene ilk senemiz ve 10 ton civarında rekolte beklentimiz var. Fideleri ektikten sonra 3 sene ömrü oluyor. Pazarlama sıkıntımız yok. Ayvalık'taki toptancı haline satacağız. Kaliteli bir ürün ortaya çıkacak. Bizim gibi işletme sahibi olmak isteyenlere tavsiye ederiz ve kapımız yeni girişimcilere açık. Boş vakitlerimizde kahvehane köşelerinde oturmaktansa böyle bir işi yapmaya karar verdik."

"Toplam maliyetimiz 110 bin lira"

Ortaklardan Mehmet Selçuk Yaşar da daha sağlıklı ve verimli mahsul alabilmek amacıyla seraya damlama sulama ve modern su arıtma sistemi kurduklarını belirtti.

Toplam maliyetlerinin 110 bin lira olduğunu dile getiren Yaşar, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, üretim alanımızı daha da büyütmek ve kapalı seraya dönüştürmek. Biz bunu ek iş olarak yapabiliyorsak, herkes yapabilir. Üreticiler ne kadar çoğalırsa bilgi paylaşımı da o kadar artar. Biz birlikten kuvvet doğar dedik ve başarılı olduk. Çilek, 7-8 ay mahsul veriyor. Karlı bir iş. Nisan ayında ekimini yaptığımız çileklerin hala verimini alıyoruz. Yere kırağı düşene kadar da hasat devam edecek. Kapalı seramız olmadığı için bu kadar süremiz var. Sera olduğu zaman yılın 12 ayı ürün alınabiliyor."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER