Özel Haber

Bakü: Aliyev-Putin dostluk ilişkileri Azerbaycan-Rusya stratejik ortaklığının temelini oluşturuyor

Azerbaycan Millet Meclisi Başkanı Gafarova, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki dostluk ilişkilerinin Azerbaycan-Rusya stratejik ortaklığının temelini oluşturduğuna işaret etti

Bakü: Aliyev-Putin dostluk ilişkileri Azerbaycan-Rusya stratejik ortaklığının temelini oluşturuyor
24-09-2020 07:50

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Millet Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine değinerek, "Ülke liderlerinin dostluk ilişkileri Azerbaycan-Rusya stratejik ortaklığının temelini oluşturuyor" dedi.

Moskova'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Gafarova, Rus parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile görüştü. 

Azerbaycan Millet Meclisi Başkanı, "Bugünkü görüşmenin, ziyaretimizin bir bütün olarak Azerbaycan ile Rusya arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağına eminim." dedi.

Gafarova sözlerine şöyle devam etti: 

"Azerbaycan ile Rusya arasındaki mevcut ilişkiler şüphesiz iki ülkenin devlet başkanları arasında aktif bir siyasi diyaloğun sonucudur. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki dostane ilişkiler, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın temelini oluşturuyor.”

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko da ikili ilişkilerin önemine işaret ederek, "Rusya ve Azerbaycan stratejik ortaklığı devam edecek" şeklinde konuştu.

LAVROV: ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN'IN AÇIKLAMALARI ÇÖZÜME ENGEL

Azerbaycan Millet Meclisi Başkanı Gafarova, ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler ve Yukarı Karabağ sorunu da ele alındı.

Lavrov, "Rusya, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı olarak, Ermenistan-Azerbaycan Yukarı Karabağ sorununun çözümünü destekliyor ve bu alanda her türlü çabayı gösteriyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Yukarı Karabağ konusunda açıklamalarının sorunun çözümüne engel olduğuna da dikkat çekti. Lavrov, "Moskova'nın resmi tutumudur. Rusya, sorunun çözüm sürecinde işgal altındaki beş bölgenin Azerbaycan'a geri verilmesini, bölgeye barış güçlerinin konuşlandırılmasını ve ulaşım-iletişim sisteminin yeniden kurulmasından yanadır" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER