Gündem

Bakırdan Antep fıstığı ağacına turist ilgisi

Gaziantep Havalimanı nda bakırdan yapılan 3 metre uzunluğundaki 1,5 tonluk Antep fıstığı ağacı, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Bakırdan Antep fıstığı ağacına turist ilgisi
06-09-2016 16:17

Gaziantep Havalimanı nda bakırdan yapılan 3 metre uzunluğundaki 1,5 tonluk Antep fıstığı ağacına, turistler ilgi gösteriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bakırcılığın önemli merkezlerinden kentte, tanıtım çalışmaları kapsamında havalimanına konulmak üzere bakırdan fıstık ağacı yapılması kararı aldı.

Bunun üzerine çalışmalara başlayan Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, atölyesinde çalışanlarının da yardımıyla saf bakırdan 1,5 tonluk Antep fıstığı ağacı yaptı.

Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucu hazırlanan 3 metre uzunluğundaki fıstık ağacı, 1,5 yıl önce Gaziantep Havalimanı na yerleştirildi. Kentin önemli iki değerinin bir araya getirildiği ağaç, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

"20 yıllık bir ağacı konu aldık"

Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep in fıstık ve bakırıyla meşhur olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin tanıtım çalışmaları kapsamında bakırdan ağaç yapımı yönünde talebi olduğunu anlatan Açık, "Bize Bunu yapabilir misiniz? dediler. Yapabileceğimizi söyledik. Zanaatımıza güveniyoruz. Böylece işimize başladık. Proje olarak 20 yıllık bir ağacı konu aldık." dedi.

"Fıstığı çok güzel bir şekilde temsil ediyor"

İngiltere nin başkenti Londra dan ailesiyle tatil için Gaziantep e gelen Ökkeş Girgin ise havalimanına indiklerinde dikkatini fıstık ağacının çektiğini belirterek, "Üzerindeki işlemeler, yaprakları çok güzel olmuş. Antep in kendi ürünü fıstığı, burada çok güzel temsil ediyor." dedi.

İngiltere nin Manchester şehrinde yaşayan ve yakınlarını ziyarete gelen Hacı Kocagir de kente has fıstık ağacının bakırdan yapılmasının çok güzel olduğunu söyledi.

İstanbul dan gelen Özlem Kahraman, havalimanında bakırdan fıstık ağacıyla karşılaştığını kaydederek, "Ağaç dikkatimi çekti. Belediye Başkanımızın tanıtım için yaptığını öğrendik. Çok güzel düşünülmüş. İlk gördüğümde tahtadan yapıldığını sandım ancak yaklaşınca bakırdan olduğunu fark ettim." ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER