Ekonomi

Bakan Varank Hatay’dan müjde verdi

Sanayicilere Hatay'dan müjde veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “KOSGEB bu hafta KOBİ Gelişim Destek Programı'nın çağrısına çıkacak. İmalat sanayiinde dijitalleşme temasıyla başlatacağımız bu programın bütçesi 350 milyon lira olarak belirlendi. Sanayinin milli imkanla

Bakan Varank Hatay’dan müjde verdi
27-01-2019 20:22

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayinin milli imkanlarla dijitalleşmesine yönelik önemli bir açıklama yaptı.

Sanayicilerin görüş ve taleplerini yerinde almak için il ziyaretleri düzenleyen Bakan Varank, Hatay'da temaslarda bulundu. Vali Rahmi Doğan'ı ziyaret eden Varank, ardından Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Bakan Varank, Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde de Pres Makina'nın açılışını gerçekleştirerek, İskenderun 2'nci Organize Sanayi Sitesi'nde sanayicilerle bir araya geldi.

Pres Makina'nın yeni fabrikasının hem Hatay'a hem de Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Varank, şunları söyledi:

“Ne mutlu ki bu fabrikanın hayata geçmesinde ve istihdam kapısı olmasında Bakanlığımızın verdiği yatırım teşviğinin katkısı var. Buradan patronunuza da özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Marifet iltifata tabi. Devletimizin katkısını zikretmesini memnuniyetle karşılıyorum. 14 milyon dolarlık bu yatırım KDV istisnası, vergi indirimi, faiz desteği ve 7 yıl boyunca Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği'nden faydalanıyor.“ 

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER