Genel

Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron firmalarla ilgili açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, "Taşeron düzenlemesini iyi niyetle yaptık. Bu süreçte kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Hiçbir firmamızın mağdur olmasını, kapanmasını arzu etmeyiz." dedi.

Bakan Sarıeroğlu'ndan taşeron firmalarla ilgili açıklama
25-12-2017 16:14

ANKARA - ÖZCAN YILDIRIM (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SarıeroÄŸlu, "TaÅŸeron düzenlemesini iyi niyetle yaptık. Bu süreçte kimsenin maÄŸdur olmasını istemiyoruz. Hiçbir firmamızın maÄŸdur olmasını, kapanmasını arzu etmeyiz. Bu süreçte sıkıntı ve maÄŸduriyetler yaÅŸanırsa gerekli deÄŸerlendirmeleri yaparız." dedi.

Bakan SarıeroÄŸlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taÅŸeron iÅŸçileri kadroya kavuÅŸturan düzenlemede iÅŸverenleri de düÅŸündüklerini belirterek, bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi ile istiÅŸarelerde bulunduklarını bildirdi.

Alt iÅŸveren firmaların maÄŸdur olmaması için düzenlemede tazminat maddesine yer verdiklerini vurgulayan SarıeroÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Alt iÅŸveren firmalarının fesih edilen sözleÅŸmelerden sözleÅŸme konusu iÅŸin yüzde 80'ini tamamlamayanlar için yükleniciye yüzde 80 ile yapılan iÅŸin tutarı arasındaki bedel farkının yüzde 5'i oranında tazminat ödenecek. Bu firmaların kamu kurumlarına ait iÅŸlerin yürütülmesinde kullandığı taşınırlar ile tüketim malzemelerini, ilgili kamu kurum ve kuruluÅŸları tarafından satın alınmasına veya kiralanmasına imkan saÄŸlanacak."

TaÅŸeron iÅŸçileri kadroya kavuÅŸturan düzenlemeyi titiz ve ayrıntılı bir çalışmanın ardından hayata geçirdiklerini dile getiren SarıeroÄŸlu, "TaÅŸeron düzenlemesini iyi niyetle yaptık. Bu süreçte kimsenin maÄŸdur olmasını istemiyoruz. Hiçbir firmamızın maÄŸdur olmasını, kapanmasını arzu etmeyiz. Bu süreçte sıkıntı ve maÄŸduriyetler yaÅŸanırsa gerekli deÄŸerlendirmeleri yaparız." diye konuÅŸtu.

Muhabir: Özcan Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER