Ekonomi

Bakan Pekcan'dan 'Kovid-19 tanı kiti' ithalatına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanı Pekcan, Kovid-19 tespitine yönelik tıbbi tanı kitlerinin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun bilgisi ve onayı olmadan ithal edilemeyeceğini belirtti.

Bakan Pekcan'dan 'Kovid-19 tanı kiti' ithalatına ilişkin açıklama
02-04-2020 13:06

ANKARA (AA) - Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından paylaÅŸtığı mesajında, Resmi Gazete’de yayımlanan Tıbbi Tanı Kitlerinin Ä°thaline Ä°liÅŸkin TebliÄŸ ile Kovid-19’un tespiti için kullanılan tıbbi tanı kitlerinin ithalatında uygunluk yazısı ÅŸartı getirildiÄŸine dikkati çekti.

Söz konusu ithalatın, Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun fiziksel veya elektronik ortamda hazırlayacağı uygunluk yazısı ile gerçekleÅŸtirilebileceÄŸine iÅŸaret eden Pekcan, ÅŸunları kaydetti:

"SaÄŸlık Bakanlığının yetkilendireceÄŸi firmalar ise bu uygulamadan muaf olacak. Böylece Kovid-19’un tespitine yönelik olarak yurt dışından ithal edilmek istenen tıbbi tanı kitleri, Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun bilgisi ve onayı olmadan ithal edilemeyecek ve vatandaÅŸlarımızın yaÅŸayabilecekleri olası maÄŸduriyetler engellenmiÅŸ olacaktır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER