Gündem

Bakan Pakdemirli’den 'kenevir' açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilerleyen günlerde kenevir üretimini arttırmak için çalışmaların yapılacağını ifade etti. Pakdemirli, şu anda 19 ilde kenevir üretimine izin verdiklerini, ticari faaliyetin arz ve talebine göre lokasyonları da büyüteceklerini duyurdu.

Bakan Pakdemirli’den 'kenevir' açıklaması
11-01-2019 18:32

Mekteb-i Zirai Şahane'nin 10 Ocak 1846 tarihinde kurulmasıyla başlayan Türkiye'de tarım eğitiminin 173. yıldönümü dolayısıyla Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla bir program düzenlendi. Etkinliğe Bakan Pakdemirli'nin yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Milletvekilleri, Protokol Üyeleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Bürokratları, üniversite yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"Ege'nin incisi İzmir, Ege Üniversitesi ise İzmir'in birinci üniversitesidir" diyen Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Ege Üniversitesi köklü geçmişiyle eğitime ve bilime öncülük yapan bir üniversitedir. Babamın hocalık yaptığı üniversitede kürsüye çıkıp siz değerli konuklara seslenmek, bana kendimi evimde hissettiriyor" diye konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER