Gündem

Bakan Kurum, 'Enteresan' ve 'Ürkütücü' diyerek İzmir rakamlarını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hem “Enteresan bir durumla karşı karşıyayız”, hem de “Ürkütücü bir tablo” ifadelerini kullanarak, "İzmirimizde İmar Barışı kapsamında tam 793 bin başvuru var. İzmir genelinde 1 milyon konutun olduğun biliyoruz. Dolayısıyla yüzd

Bakan Kurum, 'Enteresan' ve 'Ürkütücü' diyerek İzmir rakamlarını açıkladı
06-03-2019 18:27

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valiliğini ziyaret etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın makamında gerçekleşen ziyarette; Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da yer aldı.

Bakan Kurum, ziyaretin ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İzmir hakkında önemli bilgiler paylaşan Bakan Kurum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bir ay 81 ile genelge gönderdik. Şehirlerde ne kadar riskli alan, riskli bina varsa tespitini yapıp bize 3 ayda bildirilmesi talimatını verdik. İzmir'de ön tespit çalışmaları yapıldı. Ancak çok enteresan durumla karşı karşıyayız. İzmir'imizde İmar Barışı kapsamında tam 793 bin başvuru var. İzmir genelinde 1 milyon konutun olduğun biliyoruz. Dolayısıyla yüzde 70- 80'inin İmar Barışı'na başvurduğunu görüyoruz.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER