Siyaset

Bakan Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman bin Casim El Thani ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşıyla bir araya geldi
10-04-2019 01:47

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman bin Casim El Thani ile bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, siyasi ilişkileri mükemmel olan Katar ve Türkiye'nin her alanda birbirini destekleyen iki kardeş olduğunu kaydederek, ''İkili ticaret hacmimiz artıyor. Geçen sene bir önceki seneye göre artarak 1,5 milyar dolara ulaştı. Savunma sanayi olmak üzere birçok alanda iş birliğimizi güçlendiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

''Trablus'a yönelik askeri harekattan büyük bir endişe duyuyoruz''

Katar'la Türkiye'nin bölgesel konularda da yakın bir iş birliği içerisinde olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, ''Libya'daki son askeri tırmanmayı ele aldık. Trablus'a yönelik askeri harekattan büyük bir endişe duyuyoruz. Biz ulusal mutabakat hükümetini tanıyoruz ve destekliyoruz. Şu anda Trablus'a yönelik saldırıları durdurmak için Birleşmiş Milletler ve uluslararası camianın çabalarını destekliyoruz. Bu şekilde güç elde etmeye çalışmak Libya'nın geleceği için çok risklidir. Birliği ve beraberliği sağlanmalıdır. Bunun yanında Afganistan'daki son durumu değerlendirme fırsatı da bulduk. Katar'a Afganistan'da bir uzlaşı için gösterdikleri çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizim de gayemiz Afganistan'ın istikrarı ve barışıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER