Politika

Bakan Ala: 2 ayda 18 canlı bomba saldırısını önledik

İçişleri Bakanı Efkan Ala, son 2 ay içerisinde 18 canlı bomba saldırısının önlendiğini söyledi. Haber 7 kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ala, Ankara’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin...

Bakan Ala: 2 ayda 18 canlı bomba saldırısını önledik
28-02-2016 18:33

İçişleri Bakanı Efkan Ala, son 2 ay içerisinde 18 canlı bomba saldırısının önlendiğini söyledi.

Haber 7 kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ala, Ankara’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin kısa zamanda tespit edildiğini belirterek, "Bütün şebeke ortaya çıkarıldı. 25 kişi gözaltına alındı, bunlardan 15’i tutuklandı. Soruşturma devam ediyor. Başka tespitler de var onların da gereği yerine getirilecek" dedi.
Canlı bombanın Suriye’de eğitim gördüğünü ve Türkiye’de tespit edilen şebekeyle işbirliği yaptığını belirten Ala, "Bu, YPG ile PKK’nın ne kadar iç içe olduğunu gösteriyor" dedi.

KENDİ PARTİLERİ İÇİN TERÖR OLAYLARINI KULLANIYORLAR!..

Siyasetçilerin terör olayına karşı ciddi bir duruş göstermesi gerektiğini kaydeden Ala, "Kendi partilerinin içindeki sorunları örtmek için terör olayını kullanıyorlar. Parti bütünlüklerini bunun üzerinden sağlamaya çalışıyorlar. Oysa burada ülke bütünlüğü söz konusu" dedi.

Son 2 ayda 18 canlı bomba olayının önlendiğini ifade eden Ala, "Dört tane böyle araç getirmişler, 3’ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçi’nde yakaladık" dedi.

Şırnak’ta, Silopi’de operasyonların bittiğini, sadece gece sokağa çıkma yasağının bulunduğunu ifade eden Ala, Cizre’de sokağa çıkma yasağının 24 saat devam ettiğini fakat yakında orada da sadece gece sokağa çıkma yasağına dönüleceğini kaydetti.

YENİ KİMLİKLER VİZE MUAFİYETİ OLAN ÜLKELERDE PASAPORT YERİNE DE GEÇECEK!

İçişleri Bakanı Ala, yeni kimlik kartlarıyla ilgili ise şunları söyledi: "Yeni kimlik kartları, vize muafiyeti olan ülkelerde pasaport yerine de geçecek. İnsanlar, birçok kimliği birarada taşımayacaklar. Hayatı kolaylaştıran, entegre olmak istediğimiz Schengen vizesi çerçevesinde de zorunlu olan ve güvenilirliği üst seviyede bir kimlik kartı olacak. Mart ayı içerisinde dağıtımına başlayacağız".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER