Özel Haber

Bahçeli'nin Zelenski'ye tepkisi Rus medyasında yankılandı -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye tepkisi, Rus medyasında geniş yankı uyandırdı

Bahçeli'nin Zelenski'ye tepkisi Rus medyasında yankılandı -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-
03-05-2022 05:26

MOSKOVA - ÖZEL

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin, Türkiye'yi Rus turistlere yönelik kampanyaları nedeniyle eleştiren açıklamalarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepki vermesi, Rus medyasında geniş bir biçimde yer aldı.

Resmi Ria Novosti haber ajansı, "Türk milliyetçileri, Zelenski'yi ülkeleri hakkında saygılı konuşmaya çağırdı. Türk milliyetçilerin liderİ Devlet Bahçeli'ye göre; Zelenski, Türkiye hakkında saygılı konuşmalı" dedi.

Devlet TASS haber ajansı da, "Türk milliyetçileri, Zelenski'ye Türkiye hakkında saygılı bir tonda konuşmasını tavsiye etti" ifadelerini kullandı.

Pravda.ru haber sitesi de, "Milliyetçiler, Zelenski'yi Türkiye hakkında saygılı konuşmaya davet etti. Şiddetle saygıya davet ettiler" şeklinde haberi verdi.

FAN haber ajansı da, "Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Türkiye'ye ve halkına daha saygılı olmalıdır. Bu açıklama Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapıldı" dedi.

İngilizce yayın yapan RT televizyonu, "Türk milliyetçi partisinin lideri, Zelenski'nin Türkiye ile ilgili açıklamalarını yorumladı" diye haberine başlık attı.

Lenta.ru haber sitesi de, "Zelenski'den Türkiye hakkında saygılı konuşmasını istediler" dedi.

Benzer haber ve değerlendirmeler yaklaşık 20 Rus medya mecrasında da yer aldı.

BAHÇELİ: ZELENSKİ SAYGI DUYMALI!..

Bu arada, MHP lideri Bahçeli, söz konusu tepkisinde şu ifadeleri kullanmıştı: "Ukrayna-Rusya Savaşı'nda dünya ülkelerinin ortaya koymuş olduğu tavırları, duruşları dikkate aldığı zaman Zelenski'nin Türk milletine, Türk devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine çok saygılı bir üslup kullanması lazım." 

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER