İslam-Hayat - Cemâziyelevvel 1446

Bağdat'ta yoksulların iftar adresi: Çorbahane Aşevi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaklaşık 5 yıl önce bir grup gönüllü genç tarafından kurulan Çorbahane Aşevi'nde her gün yaklaşık 500 kişiye iftar veriliyor.

Bağdat'ta yoksulların iftar adresi: Çorbahane Aşevi
14-05-2019 15:02

Bağdat

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Azamiye bölgesinde bulunan Çorbahane Aşevi'nde, terör örgütü DEAŞ nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşayan aileler ile ihtiyaç sahipleri için ramazan boyunca her gün iftar veriliyor.

Bağdat'ın Azamiye bölgesinde yaklaşık 5 yıl önce bir grup gönüllü gencin girişimleriyle kurulan Çorbahane Aşevi, bugün yoksulların ve iç göçmenlerin ramazan ayı boyunca en önemli iftar adresi olmuş durumda. Diğer aylarda da ihtiyaç sahiplerine günde üç öğün sıcak yemek dağıtılan aşevi, ramazanda kurulan iftar sofralarıyla yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel örneğini sunuyor.

Her gün yaklaşık 500 kişiye iftar verilen aşevinden, bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra özellikle 2014'teki DEAŞ saldırıları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle Musul, Enbar ve Salahaddin'den kaçan ve henüz evlerine dönemeyen aileler faydalanıyor.

"Çorbahane" adıyla bilinen aşevinde sadece çorba değil, sulu ve etli yemekler ile meyve suyu ve ayran gibi içecekler de servis ediliyor.

Aşevi yöneticisi Usame el-Azzavi, "Çorbahane, terör nedeniyle yerlerinden edilenler ile Azamiye'de yaşayan yoksullara yardım için gönüllülük esası üzerine kurulan bir aşevi." dedi.

Çorbahane'nin ilk başlarda sadece küçük bir büfe içerisinde hizmet verdiğini anlatan Azzavi, zamanla hayırseverlerin desteğiyle bugünkü binasına taşındığını söyledi.

"Irak'ta devlete bağlı olmayan ilk aşevi"

Ramazan ayı boyunca oldukça yoğun şekilde çalıştıklarını dile getiren Azzavi, iftarda misafirleri çorbanın yanı sıra etli ve sulu yemek, pirinç pilavı, ekmek, ayran ve meyve suyundan oluşan bir menü beklediğini ifade etti.

Azzavi, "Burası Irak'ta hiçbir devlet kurumu ya da özel vakfa bağlı olmayan, hayırseverlerin desteğiyle gönüllülerin kurduğu ilk aşevi olma özelliği taşıyor." diye konuştu.

Sağlık sorunları nedeniyle aşevine gelemeyenlerin iftar yemeğinin servis araçlarıyla kendilerine ulaştırıldığını aktaran Azzazi, bu aşevi örneğini ülkenin başka yerlerinde de hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Azzavi ayrıca aşevinde ramazan ayı dışında da günde üç öğün sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER