Özel Haber

Azerbaycan kentlerine saldırmaya hazırlanan Ermenistan'ın füze sistemleri yerle bir edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı son dakika açıklamasında, Azerbaycan kentlerine saldırı yapmaya hazırlanan Ermenistan'ın füze sistemlerinin yerle bir edildiğini kaydetti

Azerbaycan kentlerine saldırmaya hazırlanan Ermenistan'ın füze sistemleri yerle bir edildi
14-10-2020 07:23

MOSKOVA - ÖZEL

14 Ekim saat 01:00 civarında (yaklaşık 3 saat kadar önce) Azerbaycan'ın, işgal altındaki Kelbecer bölgesinde konuşlandırılan ve Azerbaycan kentlerine saldırıya hazırlanan Ermenistan'ın bir kaç operasyonel-taktik balistik füze sistemi yerle bir edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, Ermenistan ordusu, söz konusu bölgedeki füze sistemleriyle Gence, Mingaçevir ve Azerbaycan'ın diğer şehirlerinde sivilleri ve altyapıyı hedef alarak saldırmayı planlıyordu.

Açıklamaya göre, Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın 11 Ekim'de Gence'de işlediği bir başka savaş suçunun tekrarını önlemek için önleyici tedbirler aldı. Sonuç olarak, fırlatılmaya hazır duruma getirilen operasyonel-taktik füze sistemleri, imha edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, durumun gerginleştirilmesinin  tüm sorumluluğunun Ermenistan'ın askeri-politik rejimine ait olduğuna da dikkat çekti.

Bu arada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Politika Dairesi Başkanı Hikmet Hacıyev de Twitter hesabından, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan'ın fırlatılmaya hazır balistik füzelerini imha etti. Ermenistan bu füzelerle Gence, Mingeçevir ve Azerbaycan'ın diğer şehirlerindeki sivil nüfusu ve altyapıyı vurmak niyetindeydi" diye not etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER