Özel Haber

Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Bülbüloğlu, Belarus Ankara Büyükelçisi Rogojnik’i ağırladı

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Belarus Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Aleksandr Rogojnik’i ağırladı

Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Bülbüloğlu, Belarus Ankara Büyükelçisi Rogojnik’i ağırladı
22-07-2024 20:04

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Belarus Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Aleksandr Rogojnik’i kabul etti.

Azerbaycan Büyükelçisi Bülbüloğlu, meslektaşı Rogojnik’i böyle onurlu bir göreve atanmasından dolayı tebrik etti, kendisine bu sorumlu görevinde daha fazla başarı diledi ve konuğuna, Rusya'daki diplomasi duayeni olarak çeşitli faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ardından Bülbüloğlu, Belaruslu meslektaşıyla Ermeni nüfusunun gönüllü olarak yeniden yerleştirilmesine yönelik insani tedbirler hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve özellikle uluslararası kuruluşların temsilcilerinin gözlemlerine göre bu süreçte sivillere yönelik herhangi bir şiddete rastlanmadığını vurguladı. 

Bülbüloğlu ,”Ermeni sakinlerin Azerbaycan'dan ayrılmasının sorumluluğu Ermenistan'a ve onun doğrudan kontrolü altındaki ayrılıkçı rejime aittir.” dedi.

Belarus Büyükelçisi ise, geçtiğimiz günlerde ziyaret etmekten mutluluk duyduğu Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşanan şaşırtıcı dönüşümlere ve restorasyon çalışmalarının büyük bir hızla yürütüldüğüne dikkat çekti.

Taraflar, özellikle iki ülkenin liderleri arasındaki dostane ve güvene dayalı ilişkilere dikkat çekti.

Görüşmede Azerbaycan ile Belarus arasındaki ikili ilişkilerin bazı yönleri de ele alındı, ayrıca karşılıklı çıkarları ilgilendiren güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Rpgojmik, sıcak karşılama ve ilginç ve bilgilendirici sohbet için Bülbüloğlu'na teşekkür etti.

Toplantının sonunda, Azerbaycan Büyükelçisi meslektaşına Haydar Aliyev Vakfı'nın yayınladığı “İşgal öncesi ve sonrası Karabağ” kitabını hediye etti.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER