Özel Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, provokatif soru soran İranlı gazeteciye gazetecilik dersi verdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bakü’de düzenlenen basın toplantısında, provokatif bir soru ile savaş sırasındaki asılsız iddiaları paylaşmasını isteyen İranlı kadın gazeteciyi ithamlarını ispatlamaya davet etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, provokatif soru soran İranlı gazeteciye gazetecilik dersi verdi
01-03-2021 08:37

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başkent Bakü'de yerli ve yabancı medya temsilcilerine düzenlediği basın toplantısında, kendisine provokatif soru yönelten İranlı bir bayan gazeteciye gazetecilik dersi verdi.

İranlı gazeteci, Karabağ savaşı sırasında bölgede "Azerbaycan tarafında teröristlerin de savaştığı" şeklindeki mesnetsiz iddiaları dile getirerek hazırladığı soruyu sormak isterken Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Siz terörist çeteler konusuna değindiniz. Hangi ülkelerden aldığınız bilgileri paylaştınız" diye sordu.

İranlı gazeteci, "Sayın Cumhurbaşkanı çeşitli haber ajansları ve bölgesel ülkeler. Müsadenizle o ülkelerin isimlerini söylemeyim" dedi.

Bunun üzerine Aliyev, "Sizin sorunuz adeta bir itham şeklinde. Herhangi bir konudan bahsederken bir kaynak göstermeniz lazım. Siz diyorsunuz ki böyle haberler dolaştı. Ben de rica ediyorum ki kaynak gösteriniz" diye bir çağrıda bulundu. 

Aliyev'in sorusuna karşılık vermekte zorlanan İranlı gazeteci, "Sizce bölgede terörist çetelerle nasıl mücadele edilmeli?" diye konuyu kısmen değiştirmeye çalıştı.

Aliyev ise, "Siz hangi bölgeyi kastediyorsunuz? Siz bana net bir bilgi veremiyorsunuz. Bir şeyi itham gibi sorarken bunun arkasında durmanız lazım. Yani bir haberden bahsediyorsunuz, peki hangi kaynaklara atıfta bulunuyorsunuz? Eğer soruyu böyle verseydiniz, ben size daha net cevap verirdim" diyerek gazeteciye gazetecilik dersi  verdi.

Yine bir cevap vermekte zorlanan İranlı gazeteci, "O zaman ikinci sorumuza geçelim" diye teklif edince, Cumhurbaşkanı Aliyev gülümseyerek, "Zannediyorum, siz kendiniz ilk sorunuza cevap verdiniz" dedi.

Dost bir ülkeden gelen bir hanım gazeteci olarak, itham edici böyle iddiaların dile getirilmesinin doğru olmadığını ifade eden Aliyev, bu tür tüm iddiaların, hiç bir isbatının olmadığını, iddiaların tamamen yalan ve uydurma olduğunu da tekrar vurguladı.

Gazetecinin “IŞİD” terör örgütünü kastettiğini de belirten Aliyev, böyle bir şeyin asla mümkün olamayacağını söyledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER