Özel Haber

Azerbaycan Büyükelçisi, Rus TV’sinde ASALA'nın terör eylemlerini anlattı

Azerbaycan’ın Moskova Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu, Rus televizyonunda Ermeni terör örgütü ASALA'nın terör eylemlerini anlattı

Azerbaycan Büyükelçisi, Rus TV’sinde ASALA'nın terör eylemlerini anlattı
23-07-2020 20:29

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Rus ulusal RBK televizyonunda ASALA terör örgütünün Türkiye'ye yönelik terör eylemlerini anlattı.

Azerbaycan-Ermenistan arasında çıkan silahlı çatışmaların perde arkasını anlatan BülbüloÄŸlu, Rus gazetecinin "Türkiye'nin destek açıklaması" ile ilgili sorusu Ã¼zerine bazı Rus uzmanların bu konuyu çok abarttığını vurguladı.

Azerbaycan Büyükelçisi, şöyle konuştu:

"1991 yılında Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilan ettiÄŸinde ilk tanıyan ülke Türkiye oldu. Türkiye her zaman bize destek verdi ve bu faaliyetini devam ettiriyor. Turgut Ã–zal, Süleyman Demirel ve diÄŸer Türk liderler her zaman bize destek verdi, böyle açıklama yaptı. Ve bugün de Türkiye CumhurbaÅŸkanı Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan da aynı ÅŸekilde Azerbaycan'a destek veriyor. Türkiye bize karşı her zaman böyle davrandı. Bizim ulusal liderimiz Haydar Aliyev'in de "Bir Millet Ä°ki Devlet" sloganını da unutmamak lazım. Burada dünyanın yeni bir sırrı yok. Tüm dünya bunu biliyor."

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin de gergin olduğuna işaret eden Bülbüloğlu, ASALA terör örgütünün çok sayıda Türk büyükelçisini öldürdüğünü hatırlattı.

Azerbaycan Büyükelçisi, "Ermeni terör örgütü büyükelçi dahil çok sayıda üst düzey Türk yetkilisine suikast düzenledi. Uydurma, sözde soykırıma gelince ise, asıl gerçekler şunlar olmakta: Ermeniler o dönem çok sayıda sivil Türkleri katletti. Ki bunların arasında kadın, çocuklar da vardı. Bu yaptıklarına karşılık verildi" diye Ermenistan'ın halen de bu sözde soykırım yalanlarından vazgeçmediklerine dikkat çekerek eleştirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER