Dünya

Avustralya'da binlerce kişi İsrail'in Refah'a kara saldırısını protesto etti

Avustralya'nın iki büyük kenti Sydney ve Melbourne'da Filistin'e destek için toplanan binlerce gösterici, "Refah'a dokunma" sloganıyla İsrail'in saldırılarını protesto etti.

Avustralya'da binlerce kişi İsrail'in Refah'a kara saldırısını protesto etti
13-05-2024 14:08
İstanbul

News.com.au sitesinin haberine göre, Avustralya'da binlerce kişi İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısına karşı Sydney ve Melbourne kentlerinde protesto yürüyüşü düzenledi.

Yasa dışı Yahudi yerleşimciler Gazze'ye giden yardımları engelleyip yola döktüGazze'nin kuzeyindeki Cibaliya'da Filistinliler, İsrail saldırıları altında bölgeden ayrılmaya çalışıyorİsrail saldırıları nedeniyle Refah'tan ayrılan Filistinlilerin sayısı 360 bine yükseldiFilistin İstatistik Kurumu: Nekbe'den bu yana 134 bini aşkın kişi öldürüldü

Filistin bayraklarıyla İsrail'in saldırılarını protesto eden göstericiler, Refah'a yönelik kara saldırısının durdurulması çağrısında bulundu.

Melbourne'daki göstericilerin taşıdığı pankartlarda, "Siyonizm ırkçılık, ırkçılık da faşizmdir" ve "Apartheid rejimi İsrail'i boykot et" gibi ifadeler yer aldı.

Sydney kentinde ise protestocular, "Gazze'deki soykırımı durdurun" yazılı büyük bir pankartla, Sydney Üniversitesi kampüsünde Filistin'e destek için oluşturulan kampa doğru yürüdü.

Anneler Günü'nde yapılan yürüyüşlerde bazı protestocular, Gazze'deki annelerin durumuna dikkati çekti. Bir protestocu, "Anneler Günü kutlu mu olsun? Gazze'deki kız kardeşlerim çocuklarının açlık çekmesine, yanmasına ve ölmesine şahit oluyor." yazılı pankart taşıdı.

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır'la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. İsrail Güvenlik Kabinesi de 10 Mayıs'ta Refah kentindeki kara saldırılarının "alanının genişletilmesine" ilişkin kararı onaylamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER