Genel

Avrupa'ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin zor şartlardaki bekleyişi sürüyor

Yunanistan'a gitmek için Edirne'ye gelen ve geceyi yaktıkları ateşin etrafında geçiren düzensiz göçmenler, zaman zaman Yunan polisinin attığı gaz ve ses bombalarına maruz kalıyor.

Avrupa'ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin zor şartlardaki bekleyişi sürüyor
29-02-2020 18:53

EDÄ°RNE (AA) - Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen düzensiz göçmenler, zaman zaman Yunan polisinin müdahalesine maruz kalıyor, soÄŸuk hava ve zorlu ÅŸartlarla mücadele ediyor.

BaÅŸta Ä°stanbul olmak üzere Anadolu'nun pek çok kentinden Edirne'ye gelen düzensiz göçmenlerin Yunanistan'la kara sınırının olduÄŸu KaraaÄŸaç Mahallesi'ndeki Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Avrupa'ya geçmek için verdiÄŸi mücadele sürüyor.

Sınır kapısında toplanan yaklaşık 3 bin düzensiz göçmen, zaman zaman Yunan polisinin attığı gaz ve ses bombalarına maruz kalıyor.

Yunan polisi havaya ateÅŸ açarak düzensiz göçmenleri kapıdan uzaklaÅŸtırmaya çalışıyor.

Yaklaşık 750 düzensiz göçmen, Yunan polisinin tel ve jilet kullanarak oluÅŸturduÄŸu tampon bölgede, kapıların açılacağı umuduyla bekliyor.

Geceyi ormandan topladıkları aÄŸaç dallarıyla yaktıkları ateÅŸin etrafında ısınmaya çalışarak geçiren, aralarında bebek, çocuk ve yaÅŸlıların da bulunduÄŸu düzensiz göçmenler, bir taraftan da olumsuz hava koÅŸullarıyla mücadele ediyor.

Gece yağış nedeniyle ıslanan toprak zeminde naylonlarla soÄŸuktan korunmaya çalışan düzensiz göçmenler, açlıkla da mücadele veriyor.

Edirne ValiliÄŸi ve bazı sivil toplum kuruluÅŸları insani yardım yapsa da düzensiz göçmenlerin sayısının giderek artması, yardımların yetersiz kalmasına neden oluyor.

Muhabir: Salih Baran

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER