Ekonomi

Avrupalı iş dünyası: Rusya'daki 2014 krizi, COVID-19'dan daha trajik

Rusya'daki Avrupalı iş dünyası temsilcileri 2014 yılındaki ekonomik krizin, COVID-19 sonrası oluşan kriz ortamından daha trajik olduğuna işaret ettiler

Avrupalı iş dünyası: Rusya'daki 2014 krizi, COVID-19'dan daha trajik
07-10-2020 07:43

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'daki Avrupalı iş dünyası,  2014 krizini COVID-19'dan daha trajik olarak değerlendirdi.

Konuyla ilgili araştırmayı Avrupa İşletmeleri Birliği (500'den fazla şirketi birleştiren AEB) ve Uluslararası Pazarlama ve Sosyal Araştırma Enstitüsü GfK Rus şirketi yaptı.

RBK haber ajansının haberine göre söz konusu araştırma "Rusya'daki Avrupa Şirketleri için Stratejiler ve Beklentiler" adlı çalışmalar olarak kaydedildi.

Söz konusu araştırmaya göre, 2020 salgını sırasında Rusya'da faaliyet gösteren Avrupalı şirketlerin moral durumu ve hali, 2014–2015 krizindeki kadar “trajik” değil.  Avrupalı iş dünyası temsilcileri için ana olumsuz husus, rublenin oynaklığıdır.

Aynı zamanda, ankete yanıt verenlerin yüzde 56'sı ise durumun beklediklerinden daha kötü olduğunu söyledi.

Araştırmaya göre, Avrupalı şirketlerin önemli bir kısmı (yüzde 42), salgına ve sonrasına rağmen Rusya'da yatırım planlarından vazgeçmedi.

Ankete katılanların çoğu, durumun beklediklerinden daha kötü olduğunu, ancak bazı endüstrilerin sadece kaybetmediğini, aynı zamanda gelişme için bir ivme kazandığını da  belirtti.

Araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 29'u yatırımları azaltmayı planlıyor, ancak bunu isteyenlerin 2015 krizindekinden daha az olduğu da vurgulandı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER