Özel Haber

Avrasya bölgesinde posta ve lojistik işbirliği artırılacak

Moskova'daki Birinci Avrasya Kongresi’nde, Avrasya bölgesinde posta ve lojistik işbirliğinin artırılması kararı alındı

Avrasya bölgesinde posta ve lojistik işbirliği artırılacak
08-12-2020 08:08

MOSKOVA - ÖZEL

Avrasya bölgesinde posta ve lojistik işbirliği artırılacak.

4 Aralık 2020'de Avrasya Kalkınma Bankası tarafından Moskova'da yapılan Birinci Avrasya Kongresi'nde bölgede posta ve lojistik alanında işbirliğinin artırılması kararı da alındı.

Dev etkinlikte, Avrasya Kalkınma Bankası ülkelerini (Rusya, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Ermenistan ve Tacikistan) birbirine bağlayan entegrasyon projeleri ele alındı.

Toplantıda, Avrasya Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Nikolay Podguzov,  "Haypost" ( Ermenistan Cumhuriyeti'nin posta operatörü) Genel Müdürü Hayk Karapetyan, Damir Monoldorov, Devlet "Kırgız Pochtasy" Genel Müdürü Damir Monoldorov ( Kırgızistan Cumhuriyeti posta operatörü) ve Poçta Rossii Şirketi Genel Müdürü Maksim Akimov (Rusya Federasyonu posta operatörü) bir işbirliği anlaşması imzaladılar. Belge, Birinci Avrasya Kongresi'nde imzalandı.

Taraflar, ülkeler arasında uluslararası postanın teslimi için lojistik hizmetleri oluşturma, aşağıdaki yönlerde gönderilerin transit geçişini organize etmek için ürünler geliştirme ve piyasaya sürme alanındaki çabaları koordine etme konusunda anlaştı: Asya - Avrupa, Avrupa - Avrasya Ekonomik İşbirliği ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri - Avrasya Ekonomik İşbirliği ülkeleri.

Yapılan açıklamaya ayrıca, Avrasya Kalkınma Bankası , ve posta operatörleri, uluslararası posta alanında birleşik bir teknolojinin geliştirilmesi ve uygulanmasında, gümrük depolarını düzenlerken yetkili bir İnternet ticaret operatörünün teknolojisinin kullanılması ve lojistik işleme için modern teknolojilere yatırımda işbirliği yapmayı amaçlamaktadır.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER