Spor

Atiker Konyasporlu Bourabia: Sergen hoca bizi şahlandırdı

Atiker Konyasporlu Bourabia, "Sergen hoca bizi şahlandırdı. En sonunda da emeklerimizin karşılığını alarak ligde kalmayı garantilemiş olduk." dedi.

Atiker Konyasporlu Bourabia: Sergen hoca bizi şahlandırdı
29-05-2018 17:47

KONYA (AA) - Atiker Konyasporlu futbolcu Mehdi Bourabia, Sergen Yalçın'ın takımın başına geçmesinin ÅŸok etkisi meydana getirdiÄŸini ve bu durumun oyuncuların kazanma hırsı ile birleÅŸerek takımı ÅŸahlandırdığını kaydetti.

Bourabia, kulubün internet sitesinden yaptığı açıklamada, sezon içerisinde üç kulvarda birden mücadele etmelerinin ve özellikle UEFA Avrupa Ligi'nin takım yapılarını bozduÄŸunu belirtti.

Sezonun son haftalarında ortaya koydukları mücadele karşılığında ligde kaldıklarını ifade eden Bourabia, "Duygularımızın çeÅŸitli ve zengin olduÄŸu bir sezon yaÅŸadık. Süper Kupayı kazandığımız zamana kadar çok iyi bir hazırlık dönemi yapmıştık. Sezon başında da hedeflerimiz vardı ve bunları çok iyi biliyorduk. Bazı zorlukları yaÅŸayarak sezona baÅŸladık." ifadelerini kullandı.

"Sergen hocamızın geliÅŸi takımımızın üzerinde bir ÅŸok etkisi oluÅŸturdu"

Sezon başının kendilerinin istediÄŸi gibi geçmediÄŸini vurgulayan Bourabia, ÅŸunları kaydetti:

"UEFA Avrupa Ligi’ne biraz daha fazla odaklanmıştık. Herkes bu konuda heyecanlıydı ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynamak istiyordu. Çok iyi savaÅŸtık, iyi iÅŸler yaptık. Açıkçası daha iyisini de yapabilirdik. UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığımız maçlarda zihinsel ve fiziksel olarak gerçekten çok yıprandık. Bu durum bizi zor bir duruma soktu ve sezonun ortasında ligde kendimizi kötü bir pozisyonda bulduk. Sergen hocamızın geliÅŸi takımımızın üzerinde bir ÅŸok etkisi oluÅŸturdu. Bu durum oyuncularımızın gösterdiÄŸi mücadele ve kazanma hırsı, çalışanlarımızın göstermiÅŸ olduÄŸu efor ile takımımız bir anda canlandı. Sergen hoca bizi ÅŸahlandırdı. En sonunda da emeklerimizin karşılığını alarak ligde kalmayı garantilemiÅŸ olduk."

Spor Toto Süper Lig'de kendileri için en kritik öneme sahip karşılaÅŸmanın ise Kayserispor maçı olduÄŸunu anlatan Bourabia, "Çünkü gerçek anlamda bir kırılma noktası niteliÄŸindeydi. Alacağımız galibiyet bize hedefimize ulaÅŸtırma anlamında büyük bir adım attıracaktı. 1-0 öndeydik. Kırımızı kart ile oyun dışı kaldım ama maçı uzatmalarda bulduÄŸumuz golle 2-0 kazanmıştık. Bu da bize ligde kalma adına büyük bir avantaj getirmiÅŸti." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Basir Gülüm

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER