Özel Haber

ATİB Başkanı Yangın: TANAP'ın iki kahramanı var: Aliyev ve Erdoğan

TANAP’ın önemine işaret eden ve dikGAZETE’ye konuşan ATİB Başkanı Cemal Yangın, dev projenin iki kahramanının Aliyev ve Erdoğan olduğunu söyledi

ATİB Başkanı Yangın: TANAP'ın iki kahramanı var: Aliyev ve Erdoğan
06-12-2019 07:03

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Türkiye İş adamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, açılımı; "Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı" olan TANAP projesinin önemine değinerek, "Bu projenin asıl iki kahramanı var: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

dikGAZETE'ye konuşan ATİB Başkanı Yangın, şunları söyledi:

"TANAP'ın Avrupa bağlantısı geçtiğimiz günlerde Edirne'de düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Edirne'nin İpsala ilçesi Sarıcaali Köyü'nde bulunan törene Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev de katıldı.

Bu projenin amacı Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrup ülkelerine taşınmasıdır.

TANAP'ın iki kahramanı var: Sayın Aliyev ve Sayın Erdoğan. Çok iyi hatırlıyorum: bu proje başladığında çoğu kimse kuşkuyla yaklaşıyordu, fakat her iki liderin iradesi sonucunda bu proje gerçekleşti.

Bu proje halklarımızın çıkarlarına hizmet etmekte. Ben her lideri bu projeden dolayı kutlıyorum. TANAP sadece ekonomik değil aynı zamanda barış, huzur ve istikrar prjesi olmakta."

Türkiye-Azerbycan ticari ilişkilerine de değinen Yangın, "Ticari ekonomik ilişkilerimiz ne yazık ki devlet liderlerimizin arzuladığı gibi geniş değil. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 milyar dolar olması için önümüze hedef koydu. Ama henüz yaklaşık 3 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var. Bunu artırmamız lazım. Azerbaycan devletinin biz işadamlarına sağladığı destek ve koşullara rağmen istenilen noktada değiliz. Bunu itiraf etmemiz lazım. ATİB olarak bu konuyu çok ciddiye alıyor, önemli faaliyetlerimiz bağlamında çalışmalarımızı daha da artıracağız" şeklinde konuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER