Özel Haber

ATİB Başkanı Yangın, Mihriban Aliyeva'ya Dostluk Ödülü veren Putin'e teşekkürlerini iletti

Azerbaycanlı işadamı ve ATİB Başkanı Cemal Yangın; "Sayın Mihriban hanıma Dostluk ödülü vermesinden dolayı Sayın Putin'e şükranlarımızı iletiyoruz” dedi

ATİB Başkanı Yangın, Mihriban Aliyeva'ya Dostluk Ödülü veren Putin'e teşekkürlerini iletti
25-11-2019 00:01

MOSKOVA - ÖZEL

Azerbaycan Türkiye İş adamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'yı "Dostluk Madalyası" ile ödüllendirmesini değerlendirerek, "Sayın Putin'e derin şükranlarımızı iletiyoruz" dedi.

dikGAZETE'ye konuşan ATİB Başkanı Cemal Yangın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva'nın Rusya-Azerbaycan dostluk ilişkilerinin artırılmasında önemli rol oynadığını kaydetti.

Yangın, şunları ifade etti:

"Öncelikle bu ödülün adı Dostluk Ödülü. Dostluk da tüm dünyaya, dünya liderlerine ve dünya halklarına lazım. Eğer bir işin içinde dostluk varsa, o zama burada huzur, barış ve ticaret vardır.

Biz işadamları da her zaman şundan yanayız; Ülkeler arasında her zaman dostluk olsun. Dostluğun da bazı işareleri olmalı. Bir liyakat, bir nişan, bir madalya, bir kupa durup dururken bir insana verilmiyor. Demek ki ülkeler arasında ekonomi, siyasi ve insani ilişkileri artıran ve burada önemli rol oynayan insanlara bu ödül veriliyor."

ATİB Başkanı Yangın, "Sayın Mihriban Aliyeva, iki ülke arasında dostluk köprüsüdür. Ve Rusya'nın gördüğü dost insan olmakta. Azerbaycan-Rusya ilişkileri çok önemli. Sovyet döneminden kaynaklanan bazı hususlar, sorunlar geride kaldı diye düşünüyorum. Günümüz Rusya Federasyonu ve Azerbaycan, dostluk ilişkilerini devam ettiriyor. Sayın Mihriban Aliyeva'ya verilen bu ödülden dolayı Azebaycan'daki Türk iş dünyası adına Sayın Putin'e derin şükranlarımı iletiyorum" şeklinde duygularını aktardı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER